9-15 v. Hopeasompakoulu

Hopeasompa on Suomen Hiihtoliiton valtakunnallinen kilpailujärjestelmä. Hopeasomman kohderyhmänä ovat 12- 16- vuotiaat nuoret. Hopeasompa järjestelmä tähtää hiihdon lajirakkauden herättämiseen nuorissa, jotta hiihto harrastuksena säilyisi halki elämän. Hopeasomman tavoitteena on myös hiihtotekniikoiden opettaminen.

Hopeasommassa kilpaillaan ikäluokissa 13- 16- vuotiaat. Paikallistason viikottaisista kilpailuista siirrytään luontevasti Hopeasomman aluekilpailuihin. Hiihtoliiton aluekilpailuista valitaan 12- 16- vuotiaat valtakunnalliseen loppukilpailuun, joka järjestetään talvella 2019 Hollolassa.

Siilinjärven Hiihtoseuran Hopeasompakoulu on tarkoitettu 9 - 15 (16)- vuotiaille tytöille ja pojille, joita kiinnostaa harjoitella ohjatusti ryhmässä tavoitteena hiihtotekniikoiden hiominen sekä säännöllinen, monipuolinen ja ympärivuotinen harjoittelu. Harjoitukset painottuvat tekniikkaan ja monipuolisuuteen: kesällä liikumme mm. sauvakävellen luonnossa, juosten yleisurheilukentällä ja pelaten suolla - talvella liikumme pääasiassa monipuolisesti suksilla. Koska HS-toimintaan osallistuvien lasten ikä- ja taitoerot ovat suuria, harjoituksissa urheilijat jaetaan tyypillisesti ryhmiin tasonsa ja ikänsä perusteella.

Lisätietoja ryhmän toiminnasta antavat ryhmävalmentajat, joihin uudet tulokkaat voivat olla yhteydessä.

HS-Ryhmävalmentajat

Päävalmentaja Jani Tikkanen + muut apuvalmentajat

Toiminta-ajat

Talvikaudella (loka-huhtikuu) normaalit harjoituspäivät ovat maanantai- (tiistai-) ja torstai-iltaisin. Kesäkaudella (touko-syyskuu) liikutaan tiistai- (perjantai-) ja sunnuntai-iltaisin. Tarkemman harjoituskauden toiminta-aikataulun löydät harjoituskalenterista. Ryhmän toimintaan saa tulla tutustumaan vapaasti, mutta ilmoittautukaa ryhmään mukaan, kun tulette toimintaan mukaan säännöllisesti.

Toimintamaksu

Ryhmän toiminnan organisoimiseksi ja kontrolloimiseksi ryhmässä on toimintamaksu 70 euroa/talvikausikausi ja 30 euroa/kesäkausi, jotka sisältää valmennuksen ja seuraleirit Ystävyyden Majalla molemmilla kausilla sekä skipassin talvikaudelle ilmoittautuessa (v. 2004 ja aikaisemmin syntyneille B-lisenssi Hopeasomman loppukilpailuun osallistuville). Toimintaan ilmoittaudutaan mukaan ilmoittautumislomakkeen kautta.