Seuraleirit ja -matkat

Hiihtoseuran syysleiri 2017

 

Ilmoittautukaa (nimi ja päivämäärät esim. su-ti tai ma-ti) syysleirille tekstiviestein Janille maanantaihin 9.10. klo 18 mennessä. Mukaan voi siis liittyä myöhemminkin, jossei pääse esim. osallistumaan piirin hiihtopäivään Leppävirralla tai jos haluaa osallistua vain piirin hiihtopäivään Leppävirralla.

Syysleirin ohjelma 2017:

SU 15.10.

Yhteiskyydein lähtö Patakukkula klo 8 Leppävirran Hiihtoareenalle

Piirin Hiihtopäivän ohjelman mukaan

Majoittuminen Ystävyyden Majalle

18.00 Päivällinen

Peseytyminen, venyttely ja hiljaisuus klo 22.00

MA 16.10

8.00 Aamupala

9.00 (9.30-) Sauvajuoksukävely Fontanellaan

11-13.00 Uinti Fontanella

Lounas Ystävyyden Maja

17.00 Juoksu + Kuntopiiri

18.00 Päivällinen

Peseytyminen, venyttely ja hiljaisuus klo 22.00

TI 17.10

8.00 Aamupala

9.30 Sauvajuoksukävely/nopeus-/sprinttiharjoitus

12.00 Lounas

Huoneiden siivoaminen

14.00 Leirikisailut

15.00 Leirin päätös

Mukaan tarvitset ohjelman mukaisen liikuntavarustuksen, liinavaatteet tai makuupussin, peseytymisvälineet, omaa välipalaa.

Tiedustelut: Jani Tikkanen, puh: 040-8406363

 

Ystävyyden Majalla syyslomalla 2014

 

Hiihtoseuran nuoriso suuntasi syysloman alkuun syysleirille Ystävyyden Majalle, jonne saatiin mukaan myös syksyn aikana mukaan tulleita uusia nuoria hiihtoharrastajia tutustumaan paremmin seuramme toisiin nuoriin. Tiukan harjoitusohjelman ohella seuran leiritoiminta on hyvä paikka tutustua niin viestikavereihin kuin nähdä myös jo kokeneempien urheilijoiden asennoitumista harjoitteluun - osalla jopa henkilökohtaisen valmennusohjelman kautta, mikä voidaan sopivasti suunnittelemalla yhdistää ryhmä- ja leiriharjoituksiin. Ystävyyden Majan syysleiri on muodostunut jo sellaiseksi perinteeksi, että varmaan leireilemme porukalla myös ensi syksynä. 

 

Syysleirillä Ystävyyden Majalla 2013

 

Hiihtoseuran junioreiden perinteisen syysleirin ohjelma muuttui aikaisemmista vuosista, kun luontoäiti yhdessä tehokkaiden latumestareiden kanssa loi hiihto-olosuhteet myös Siilinjärvelle. Olosuhteiden myötä leirin ohjelma koostui päivittäin kahdesta pääharjoituksesta, joista toinen suoritettiin hiihtämällä vapaan tekniikkaa tai toinen jalkalenkkinä lisämausteilla - illasta vielä huollettiin lihaksia lihashuoltotuokiolla ennen nukkumaanmenoa. Toki syysleirillä käytiin myös uimassa Fontanellassa ja leirin päätteeksi järjestettiin perinteinen leirikilpailu, jonka päätöslajiin ottivat osaa myös leirin yllätysvieraat seuran uusi tulokas Marja-Terttu Repo ja Kangasniemen Kalskeen Terttu Lappi. Vieraiden myötä juniorit pääsivät myös kuulemaan aikuisten sarjan harjoittelusta ja naisten tulevan talven suunnitelmista. 

 

Kesäleiri Ystävyyden Majalla 2012

 

Usean vuoden tauon jälkeen Siilinjärven Hiihtoseura järjesti nuorten urheilijoiden kesäleirin Ystävyyden Majalla, mikä onnistui kokonaisuudessaan hienosti, eikä etukäteen ennustettu sadekaan haitannut suunniteltuja harjoituksia. Kesäleirin ohjelmaan sisältyi paljon toimintaa juosten, sauvakävellen, pyöräillen, rullahiihtäen ja uiden, mistä syystä leirin jälkeen jokainen osallistuja oli hieman lepopäivän tarpeessa ennen juhannusviikonlopun toimintoja. Syksyllä jatketaan taas seuraavalla leirillä Ystävyyden Majalla. 

 

Seuran lumileiri Vuokatissa marraskuussa 2010

 

Maastohiihto ry:n neuvotteleman sopimushinnan myötä hiihtoseura porukka kokoontui tänä vuonna lumileirille Vuokattiin. Ohjelmaan kuului sekä urheiluopiston valmentajan että hiihtoseuran valmentajien vetämiä hiihtoharjoituksia. Viikonlopun aikana osa porukasta kerkesi käydä rentoutumassa myös uimahallissa useammankin kerran. Lauantai-iltana koko porukka pelasi lämmittelyksi sisäjalkapalloa ja pääsi osallistumaan seuran uuden tulokkaan Ella Tuovisen sekä vanhan konkarin Mari Ukkosen vetämään lihashuoltotuokioon. Harjoituksien lomassa porukka sai seurata sivusta kansainvälistä hiihtovauhtia mm. ukranalaisten, venäläisten ja japanilaisten hiihtäjien näyttämänä.

Viikonloppu kokonaisuudessaan onnistui hyvin, eikä hyytävistä ennuisteista huolimatta pakkanenkaan häirinnyt harjoituksia. Onneksi keliolosuhteet ovat myös kotiseudulla Siilinjärvellä suotuisat hiihtoharjoituksille, joten urheilijoiden on hyvä jatkaa kohti ensimmäisiä kilpailuja leirienergian saattelemana.

 

Perinteinen syysleiri kokosi seuran nuoret Ystävyyden Majalle 2010

Seuran syysleiri Ystävyyden Majalla on muutaman vuoden ajan toiminut eräänlaisena syyskauden taitekohtana, jossa kesäkauden jälkeen päästään ottamaan taas uutta tuntumaan hiihtämiseen ja suuntamaan samalla katseita kohti talvikautta. Leiritunnelmassa myös uudet nuoret seuralaiset pääsevät tutustumaan paremmin harjoittelutovereihin ja näkemään samalla vierestä kokeneempien urheilijoiden harjoittelua.

Perinteiseen leiriohjelmaan kuului erilaisia harjoituksia kaksi kertaa päivässä, mutta virkeillä nuorilla riitti toki energiaa liikkua monella tavalla myös vapaa-ajalla. Leirin lomassa urheilijanuorukaiset pääsivät myös uimaan ja huoltamaan lihaksistoaan Fontanellassa, jossa kylmävesiallas taisi tulla kokeiltua useimpien toimesta. Leirin päätteeksi käydyssa leirikisassa kaksi joukkuetta mittasivat paremmuttaan mm. punnerruskisassa, sauvan heitossa ja vesijuoksussa, mutta joutuikohan kukaan lopulta uimaan kisan aikana järvivedessä...sen tietävät toki vain leiriläiset. 

Kiitokset leirin toteuttamisessa mukana olleille urheilijoille ja huoltajille. 

  

Seuran lumileiri Paljakassa Marraskuun loppupuolella 2009

Tänä vuonna hiihtoseuran porukka suuntasi lumileireilemään Paljakkaan, jossa harjoittelun pääpaino oli tekniikkaharjoituksissa ja hiihtokilometrien keräämisessä hyvissä lumiolosuhteissa. Viikonlopun aikana hiihtäjien vauhti oli kuitenkin harjoituksissa niin huimaavaa, että voidaankin sanoa lumien oikein sulaneen suksien alla ja jopa kuusien oksille kertyneet kauniit lumimassat hävisivät vauhdin tuoksinnassa. Kaikesta huolimatta lunta vielä riitti erittäin hyvin Metlan laduilla leirin päätökseen asti.  

Hiihtoharjoituksien ohella ohjelmaan sisältyi muun muassa lihashuoltoa, vesijalkapalloa ja paljon muuta mukavaa vapaa-ajan viettoa. Tyttöjen esitysryhmä taikoi myös rentouttavaa iltaohjelmaa, jossa Skibörrit ja Hellapoliisit pääsivät mittelemään tietovisassa, ja jonka tuoksinnassa saimme kuulla myös ensiesityksen seuraavasta leirilaulusta:

Oi maamme hiihto,

hiihto maa.

Luistaapi suksi vaan.

Vie suksemme nyt Paljakkaan

ja sauvoilla me voimaa saadaan.

Kuin hiihtomaa tää Suomi on,

se vie meidät voittohon.

(San. leiritytöt, Säv. Pacius)

Suuret kiitokset taas leirin toteutuksessa mukana olleille henkilöille.

 

 

 

 

Leirikilpailu syysleirillä Ystävyyden Majalla 2014 (Kuva: J.Tikkanen)
Hiihtoseuralaiset tykkäävät myös puista syysleirillä 2014 (Kuva: J.Tikkanen)
Hankijalkapalloa Ystävyyden Majalla syysleirillä 2013 (Kuva: J.Tikkanen)
Matti Rissasen ensilumen latu Mehtomäessä syysleirillä 2013 (Kuva: J.Tikkanen)