Tänä vuonna syyslomaa käynnistellään liikkuen lauantaina Tahkolla piirin valmennuspäivän myötä hiihtäen vapaalla ja sunnuntaina sauvakävellään Patikkanlammen laavulle, jossa voi pysähtyä paistamaan makkaroita Patikkalan lammen laavulle nuotion ollessa lämpimänä klo 11-13 välillä.
Siilinjärven Hiihtoseurasta lähtee neljä joukkuetta mukaan perinteiseen syksyiseen Karttulan Maakuntaviestijuoksuun. Mikäli nimettynä joukkueen jäsenenä estyt lähtemästä viestiin, niin otathan yhteyttä Janiin varajuoksijan saamiseksi tilalle.
Polkujuoksucup tulee jälleen Kuopion - Siilinjärven alueelle tiistai-iltaisin elo-syyskuussa, mikä on erinomainen mahdollisuus virittää kuntoaan kohden talvea. Hiihtoseura maksaa jäsenensä osallistumismaksun juoksusarjaan, jos urheilija on valmis edustamaan seuraa myöhemmin syksyllä Karttulan Maakuntaviestijuoksussa 22.9.2018.
Viikonloppuna Pöljänjärven ja Kevättömän jäillä järjestettiin Pöljän Pitkät Matkat hiihtokilpailu 50 hiihtäjän voimin ja 27. Ystävyyden Majan Laturetki lähes 250 osallistujan voimin. Jäälatuolosuhteet olivat mainiossa kunnossa pakkasten myötä, mistä tuli kiitosta hiihtäjiltä. Laturetken arvonta on suoritettu ja palkinnot noudettavissa.
Siilinjärven Hiihtoseuran hiihtäjät, jotka olette lähdössä koululiikuntaliiton mestaruushiihtoihin 13-16-sarjoissa Tampereelle 10.3.2018, ilmoittautukaa ilmoittautumislomakkeen kautta 28.2.2018 mennessä ja lisätkää fis-koodikenttään: koulunne nimi. Nuorten Sm-Hiihtoihin Tampereelle lähtevät hiihtäjät huomioikaa ilmoittautumisen eräpäivä tiistai 27.1.2018 eli ilmoittautumiset maanantaihin mennessä.
99. Pohjois-Savon Maakuntaviesti hiihdetään Vieremällä sunnuntaina 18.2.2018. Siilinjärven Hiihtoseurasta lähtee mukaan 12 joukkuetta puolustamaan seurakilpailun voittoa. Vieremällä nähdään, uusitaanko viime vuotinen voitto naisten ja poikien 16-sarjassa - entä joko miesten sarjassa Visa vapisee? Ennen kaikkea mahtava hiihtopäivä tulossa järjestäjän luomien oheisohjelmien myötä.
19. Siilin Hiihdot järjestettiin vapaan tyylin yhteislähtökilpailuna lauantaina ja sunnuntaina epävirallisena vapaan tyylin parisprinttikilpailuna, jotka saatiin kilpailla erinomaisissa olosuhteissa lumisien hankien ympäröimänä. Kiitokset kilpailijoille, huoltajille, yhteistyökumppaneille ja erityisesti talkooporukalle kilpailujen toteutuksesta. Ensi vuonna on vuorossa 20. juhlakilpailut - nähtäväksi jää minkälaisen kilpailukokonaisuuden tulemme rakentamaan tuolloin. Tervetuloa kilpailemaan myös silloin.
Iisalmen kansallisten ja nuorten sm-hiihtojen ilmoittautuminen päättyy tapaninpäivänä, mistä syystä ilmoittautumiset ko. kilpailuihin seuran kotisivujen lomakkeen kautta 26.12. klo 15 mennessä.
Hiihtoseuran perinteinen harjotusprologi päästiin suorittamaan vapaalla hyvissä olosuhteissa Lapinlahdella pienesssä pakkassäässä. Lapinlahden Fis-kilpailujen ja erityisesti sprintin peruunnuttua on ollut keskustelua, jos järjestettäisiin piirin toimesta harjoitussprintti Lapinlahdella lauantaina 16.12. Sarjat T/P 16 yli ja alle eli neljällä sarjalla.
Lapinlahden Kunta pääsi avaamaan kilometrin mittaisen ensilumen ladun tiistaina. Siilinjärven Hiihtoseura on suorittanut ladusta seuran kausimaksun, jolloin seuran jäsenistö voi käyttää latua vapaasti. Kausimaksuun voi jäsenistö osallistua vapaaehtoisesti jäsenmaksun yhteydessä.