Viikonloppuna Pöljänjärven ja Kevättömän jäillä järjestettiin Pöljän Pitkät Matkat hiihtokilpailu 50 hiihtäjän voimin ja 27. Ystävyyden Majan Laturetki lähes 250 osallistujan voimin. Jäälatuolosuhteet olivat mainiossa kunnossa pakkasten myötä, mistä tuli kiitosta hiihtäjiltä. Laturetken arvonta on suoritettu ja palkinnot noudettavissa.
Siilinjärven Hiihtoseuran hiihtäjät, jotka olette lähdössä koululiikuntaliiton mestaruushiihtoihin 13-16-sarjoissa Tampereelle 10.3.2018, ilmoittautukaa ilmoittautumislomakkeen kautta 28.2.2018 mennessä ja lisätkää fis-koodikenttään: koulunne nimi. Nuorten Sm-Hiihtoihin Tampereelle lähtevät hiihtäjät huomioikaa ilmoittautumisen eräpäivä tiistai 27.1.2018 eli ilmoittautumiset maanantaihin mennessä.
99. Pohjois-Savon Maakuntaviesti hiihdetään Vieremällä sunnuntaina 18.2.2018. Siilinjärven Hiihtoseurasta lähtee mukaan 12 joukkuetta puolustamaan seurakilpailun voittoa. Vieremällä nähdään, uusitaanko viime vuotinen voitto naisten ja poikien 16-sarjassa - entä joko miesten sarjassa Visa vapisee? Ennen kaikkea mahtava hiihtopäivä tulossa järjestäjän luomien oheisohjelmien myötä.
19. Siilin Hiihdot järjestettiin vapaan tyylin yhteislähtökilpailuna lauantaina ja sunnuntaina epävirallisena vapaan tyylin parisprinttikilpailuna, jotka saatiin kilpailla erinomaisissa olosuhteissa lumisien hankien ympäröimänä. Kiitokset kilpailijoille, huoltajille, yhteistyökumppaneille ja erityisesti talkooporukalle kilpailujen toteutuksesta. Ensi vuonna on vuorossa 20. juhlakilpailut - nähtäväksi jää minkälaisen kilpailukokonaisuuden tulemme rakentamaan tuolloin. Tervetuloa kilpailemaan myös silloin.
Iisalmen kansallisten ja nuorten sm-hiihtojen ilmoittautuminen päättyy tapaninpäivänä, mistä syystä ilmoittautumiset ko. kilpailuihin seuran kotisivujen lomakkeen kautta 26.12. klo 15 mennessä.
Hiihtoseuran perinteinen harjotusprologi päästiin suorittamaan vapaalla hyvissä olosuhteissa Lapinlahdella pienesssä pakkassäässä. Lapinlahden Fis-kilpailujen ja erityisesti sprintin peruunnuttua on ollut keskustelua, jos järjestettäisiin piirin toimesta harjoitussprintti Lapinlahdella lauantaina 16.12. Sarjat T/P 16 yli ja alle eli neljällä sarjalla.
Lapinlahden Kunta pääsi avaamaan kilometrin mittaisen ensilumen ladun tiistaina. Siilinjärven Hiihtoseura on suorittanut ladusta seuran kausimaksun, jolloin seuran jäsenistö voi käyttää latua vapaasti. Kausimaksuun voi jäsenistö osallistua vapaaehtoisesti jäsenmaksun yhteydessä.
Hiihtoseuran perinteisellä syysleirillä hyödynnetään tänä vuonna samaan aikaan sattuva piirin hiihtopäivä Leppävirran Hiihtoareenalla, mistä syystä piirin hiihtopäivään ja seuran syysleirille ilmoittautuminen suoritetaan seuran kautta Janille, jolloin ei tarvitse erikseen ilmoittautua piirin hiihtopäivään piirin sivujen kautta. Ilmoita Janille (puh: 040-8406363) osallistujan nimi ja päivämäärä esim. su tai su-ti tai ma-ti sen mukaan, miten osallistut leiritoimintaan.
Siilinjärven Hiihtoseurasta lähtee matkaan viisi joukkuetta perinteiseen Karttulan maakuntaviestijuoksukarneevaaliin. Joukkueet saatiin kasaan T12, T16, P16, NYL ja MYL sarjoihin. Maakuntaviestijuoksusta saatavalla juoksuenergialla on hyvä suunnata katseita kohden talven kilpailuja.
Perinteinen Hiihtoseuran 3-ottelu kisailtiin jälleen elokuussa Ahmon urheilualueella, jossa päästiin mittaamaan ponnistusta, voimaa ja nopeuskestävyyttä kolmen lajin merkeissä. Ottelun tuloksista ja tilastoista voi seurata vuosittaista omaa kehittymistä.