Vantaan Sm-hiihdoissa hyvää menoa hiihtoseuralaisilta

21.1.2014

Johanna Ukkola (Kuva: P. Kinnunen)
Vantaan naishiihtäjättäret Iisalmen maakuntaviestissä (Kuva: P. Kinnunen)

Viikonloppuna hiihdettiin yleisen sarjan Suomenmestaruuksista Vantaalla kolmena päivänä: vapaan sprinteissä, perinteisen normaalimatkoilla ja vapaan sprinttiviesteissä, joissa mukana oli myös olympialaisiin kuntoaan viimeisteleviä valtakunnan kärkeä. Viikonlopun kilpailut eivät tarjonneet hiihtoseuralaisille aivan samanlaista jymypaukkua kuin Keuruun viestihiihto, mutta jokaiselta päivältä kuitenkin hyviä sijoituksia kärkijoukkoihin.

Vantaan kilpailuviikonlopun avasivat vapaan tyylin sprinttikilpailut, joiden karsinnoista ainoana hiihtoseuralaisena jatkoon hiihti Johanna Ukkola. Niukasti jatkopaikasta reilut 2s jäi Eevakaisa Loukusa 43. sijallaan naisten sarjassa sekä Jouni Pitkänen 42. sijallaan miesten sarjassa. Marja-Terttu Repo oli karsinnan 62. ja Tatu Myllykoski 86. Johanna sprinttipäivä jäi kuitenkin tiukkaan alkuerään, jossa hänen edelle ennättivät mm. A-maajoukkuehiihtäjättäret Mona-Lisa Malvalehto ja Laura Mononen sekä B-maajoukkueen hiihtäjä Leppävirran  Tanja Kauppinen, mutta lopputuloksissa karsinnan tulos petraantui vielä yhdellä sijalla hyvään loppusijoitukseen 16.

Lauantaina perinteisen tyylin normaalimatkoilla hiihtoseuralla oli mukana ainoastaan naisvoimaa neljän urheilijan voimin. Vahvimmin hiihtoseuralaisista naisten 10 kilometrin kilpailun napakassa pakkassäässä aloitti Päivi Roivainen, mutta loppua kohden Johanna kiilasi tasaisella suorituksella lopputuloksissa hänen edelleen sijalle 32. ja Päivin sijoitus lopulta 40. Marja-Terttu Repo hiihti myös tasaisen suorituksen sijalle 70. ja Eevakaisa Loukusa oli lopputuloksissa sijalla 84., kun maaliin naisten sarjassa hiihti 105 naista.

Sunnuntaina vapaan tyylin parisprinteissä hiihtoseuralla oli mukana naisissa kaksi joukkuetta ja miehissä yksi joukkue, joiden kaikkien tie jäi kuitenkin karsintaan tällä kertaa. Lähimpänä jatkopaikkaa oli hyvän karsintaeränsä ansiosta naisten 2-joukkueemme Eevakaisa Loukusa ja Marja-Terttu Repo, joiden loppusijoitus oli lopulta ensimmäinen finaalin ulkopuolinen joukkue eli 11., kun 1-joukkueemme Päivi Roivainen ja Johanna Ukkola loppusijoitus oli kovan karsintaerän myötä 16. Myös miesten parisprinttijoukkueen Tatu Myllykoski ja Jouni Pitkänen urakointi jäi kovaan karsintaan, mutta nuorille miehille hyvää kokemusta tuleviin viestikoitoksiin.

Tulokset