Maakuntaviestin seurakilpailun kiertopalkinto "poika" pysyi edelleen Siilinjärvellä

6.1.2014

P12 voittoisan joukkueen aloittaja Tomi Lyytikäinen (Kuva: P. Kinnunen)
Naisten voittajajoukkue (Kuva: P. Kinnunen)
P16 pronssijoukkue oikealla (Kuva: J. Korhonen)
Miesten avausosuudella Matti Herola (Kuva: P. Kinnunen)

Pohjois-Savon Maakuntaviesti hiihdettiin Iisalmen Paloisvuorella alkuperäisen aikataulun mukaisesti perinteisesti loppiaisena, mutta haastavista alkutalven olosuhteista johtuen kaikki osuudet hiihdettiin vapaalla tyylillä ja osuusmatkoja hieman lyhennettiin aikaisemmista vuosista. Tapahtuma oli kuitenkin onnistunut ja perinteinen maakuntaviestitunnelma huokui yleisömeressä. Siilinjärven Hiihtoseura oli mukana viesteissä 10 joukkueella, joiden jokainen hiihtäjä oli taistelemassa ansiokkaasti seurakiertopalkinnon jälleen Siilinjärvelle. Menestyneimpiä mitalijoukkueita olivat P12 ja Naisten joukkueet kultamitaleilla sekä P16 ja Naisveteraanien joukkueet pronssimitaleilla.

Siilinjärven Hiihtoseura lähti 10 joukkueen voimin puolustamaan maakuntaviestin ikuisesti kiertävää seurapalkintoa. Aamupäivästä maakuntaviestiurakkansa aloittivat veteraanisarjat, joissa naisissa hiihtoseuran joukkue Katri Miettinen, Sari Tiihonen, Tiina Nuutinen ja Marjo Löfgren hiihtivät ansiokkaasti pronssitilalle Puijon Hiihtoseuran ja Kiuruveden Urheiljoiden napatessa kirkkaammat mitalit. Miesveteraanien joukkue aloitti myös vahvasti karjalanvahvistuksen Nikolai Kabasen johdolla, mutta joutui hieman antamaan seuraavilla Risto Takkusen, Pekka Lappalaisen ja Jouko Räsäsen osuuksilla periksi ja lopulta joukkue oli maalissa 6. sijalla ehkä päivän kovatasoisimmassa viestissä, jonka voitti naapuriseura Maaningan Mahti.

Seuraavana pääsivät vauhtiin M16- ja N16-sarjat, joissa molemmissa hiihtoseuralla oli mukana joukkueet. M16-sarjan joukkue avasi vahvasti yhdistetyn miehen Henri Kavilon johdolla ja seuraavilla osuuksilla Viljami Miettinen sekä Juhani Ikäläinen pitivät joukkueen tiukasti mitalikannassa ennen Arsi Ruuskasen ankkuriosuutta, jossa Arsi hiillosti tiukassa takaa-ajossa Maaningan Mahtia hopeataistelusta, mutta Mahti piti hopeatilansa ja Leppävirin Viri nappasi voiton. N16-sarjan joukkue avasi myös vahvasti Hannele Rautiaisen johdolla ja taisteli nuorekkaalla joukkueella Jenni Takkunen, Sanni Pylkkänen ja Saara Porthan myös seuraavilla osuuksilla hienosti 5.sijalle, eikä kaukana olleet mitalisijatkaan Maaningan Mahdin ottaessa sarjassa pronssia, Puijon Hiihtoseura hopeaa ja Leppävirran Viri kultaa.

Seuraavana olivat vuorossa nuorimmat eli M12- ja N12-sarjat, joiden hiihtäjät olivat odottaneet malttamattomina vuoroaan jo aamupäivästä lähtien. Hiihtoseuran M12-sarjan joukkue ampaisi paukusta karkuun Tomi Lyytikäisen viemänä, eikä tohtinut kärkipaikkaa luovuttaa muille joukkueille seuraavillakaan Pietari Porthanin, Elias Nurmen ja Erno Ruuskasenkaan osuuksilla, vaan pojat nappasivat yhden päivän selvimmistä voitoista ennen Iisalmen Visaa ja Rautalammin Urheiljoita. Hiihtoseuran N12-sarjan nuori joukkue Rauna Sormunen, Iina Savolainen, Tilda Korhonen ja Oona Katainen hiihti myös tasaisen varmasti lopputuloksena hienosti 5.sija, joka toi mukavasti pisteitä seurakilpailuun ja antoi tytölle varmasti paljon myös kokemusta tulevia viestejä ajatellen. Tyttöjen viestin mitalistit olivat Nilsiän Nujakka, Leppävirran Viri ja Sonkajärven Pahka.

Päivän päätteeksi vauhtiin päästettiin yleiset sarjat, joissa sekä naisissa että miehissä hiihtoseuralla oli mukana kaksi joukkuetta. Naisten viestissä hiihtoseuran 1-joukkue Johanna Ukkola, Marja-Terttu Repo, Eevakaisa Loukusa ja Päivi Roivainen hiihti päivän ylivoimaisimman voiton, kun naiset ottivat nimiinsä jokaiselta osuudelta osuuden parhaimman ajan. Naisten sarjassa hopeaa otti Puijon Hiihtoseuran ja pronssia Maaningan Mahti. Hiihtoseuran naisten 2-joukkue Marika Ikäläinen, Aiki Salumäe, Maarja Aigro ja Hanna Hynynen oli lopputuloksissa 7.sijalla.

Miesten puolella hiihtoseuran 1-joukkue avasi vahvasti yhdistetyn Matti Herolan johdolla ja taisteli tiukasti mitalisijoituksista myös seuraavilla Hannes Rautiaisen, Juuso Ukkolan, Teemu Salmelan, Jari Hyvösen, Tatu Myllykosken ja Joona Rissasen osuuksilla, mutta joutui tiukassa loppukirikamppailussa lopulta taipumaan Lapinlahden Vedon kovalle ankkurille ja lopputuloksena miehille neljäs sija. Miesten viestin voiton saavutti perinteiseen tapaan Iisalmen Visa ja hopeaa Vieremän Koitolle. Hiihtoseuran miesten 2-joukkue Jesse Ukkola, Aleksi Vaakanainen, Kalle Kyllönen, Jani Tikkanen, Hannu-Pekka Vehmas, Risto Mägi ja Jami Tirkkonen oli lopputuloksissa 13.sijalla. Nuorekkaalle miesten joukkueellemme jäi jälleen kerran nälkää vielä tulevilla maakuntaviestille.

Yhteenvetona hiihtoseura keräsi seurakilpailusta huikean ylivoimaisen voiton ja maakuntaviestin seurakilpailun "poika" pysyy edelleen Siilinjärvellä. Kiitokset kaikille maakuntaviestissä mukanaolleille hiihtäjille, huoltajille ja kannustajille - teitä kaikkia tarvittiin taas tähän!

Tulokset