Suomen Cup Ounasvaara

25.11.2013

Suomen Cup kausi jatkui viikonloppuna Ounasvaaralla, jossa olivat vuorossa lauantaina vapaan tyylin sprintit ja sunnuntaina perinteisen väliaikalähdöt naisilla 5 kilometriä ja miehillä 10 kilometriä. Lauantain sprinteissä hiihtoseurasta olivat mukana nuoret 20-sarjan miehet Jouni Pitkänen ja Tatu Myllykoski ja sunnuntaina naisissa Eevakaisa Loukusa.

Siilinjärven Hiihtoseuran naisten joukkueen jäsenet olivat lumileirillä Saariselällä viikon 47 ajan keskittyen vielä perusharjoitteluun kilpailukauden tärkeimpiä kilpailuja silmällä pitäen, mistä syystä Ounasvaaran Suomen Cupin lauantain sprinttikilpailussa hiihtoseurasta olivat pääosaa esittämässä ainoastaan nuoret miehet. Jouni Pitkäsen alkukauden vahva panostus sprinttiin ei kuitenkaan tuonut vielä jatkopaikkaa miesten sarjassa tälläkään kertaa, vaan kilpailu jäi karsintaan sijalle 45. +4,41 sekuntia 30.parhaan joukkoon oikeuttavasta jatkopaikasta. Hiihtoseuran miesten toinen edustaja Tatu Myllykoski hiihti sijalle 80 - Tatu tulee korjamaan vielä vauhtiaan kilpailukauden edetessä, kun heinäkuussa alkanut varusmiespalvelus päättyy joulun alla.

Sunnuntain normaalimatkoilla hiihtoseurasta oli mukana Eevakaisa Loukusa, joka lumileirin paluumatkalla haki vielä kilpailutuntumaa kohden tulevia pääkilpailuja. Kirpeässä pakkassäässä hiihdetyssä naisten viidellä kilometrillä Eevakaisa pääsi mukaan myös Ylen lähetykseen lähdön yhteydessä ja sijoittui lopulta sijalle 46. jääden +2.08,6 viikonlopun tuplavoittajasta Anne Kyllösestä. Suomen Cup kausi jatkuu Keuruulla 11-12.1.2014, jolloin hiihdetään jälleen nuorelle joukkueellemme tärkeitä viestikilpailuja.

Viikonlopun tulokset

Maastohiihdon Suomen Cupin osakilpailut tavoittavat television kautta mukavasti suomalaista urheilukansaa, kuten tulokset osoittavat.