Valtakunnallinen Pohjola- palkinto Siilinjärven Hiihtoseuralle

7.10.2007

VUODEN 2007 POHJOLA- PALKINNOT jaettiin Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä 5.10.2007. Palkittavia seuroja oli yhteensä 22. Pääpalkinnon arvo on 10 000 euroa. Lisäksi 5 seuraa sai valtakunnallisen tunnustuksen, joiden arvo on 2000 euroa ja 16 seuraa palkittiin alueellisilla 1000 euron tunnustuksilla. Vuonna 2007 erityisteemoina ovat kuntayhteistyö, terveyden edistäminen, kaikille avoin toiminta, monikulttuurisuus ja ympäristöystävällisyys.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                                 Liikunta pysyvästi elämään

MONIPUOLISEN LIIKUNNAN ja urheilun edistäjä. Fiksujen nuorten urheilijoiden kasvattaja. Ajan hengessä ja aikaansa edellä elävä kehittyjä. Toimintaympäristönsä tarpeiden tunnistaja. Moneen suuntaan aktiivinen yhteistyökumppani. Taloudellisesti vakavarainen ja hyvinvoiva. Jäsenistään ja seurailmapiiristään huolehtiva.

Noista laatuaineksista syntyy sopivalla sekoitussuhteella  pohjoissavolainen Siilinjärven Hiihtoseura. Seuralla on puolipäiväinen työntekijä huolehtimassa osaltaan ainesten sopivista mittasuhteista.

Seuran talous on kunnossa ja pohjautuu vahvasti seuran omistaman Ystävyyden Majan vuokratuloihin. Seura haluaa edistää maastohihtoharrastusta niin kilpa- kuin kuntourheiluna ja kasvattaa nuoria kilpahiihtäjiä kansalliselle tasolle.

Seuran toiminta-ajatus korostaa liikunnan ja urheilun kokonaisuutta. Eettisyyttä, kasvatuksellisia arvoja ja päämääriä, terveellisiä elämäntapoja ja liikunnan pysyvää roolia elämässä.

Pikku- Siilit uutuutena

Hyvä esimerkki seuran vetovoimaisesta toiminnnasta on lapsille ja nuorille elokuussa uutuutena käynnistynyt Löydä Liikunta- kerho Pikku- Siilit ( 40 lasta ). Seuralla on nuorisovastaava ja tavoitteina saada toimintaan 50 uutta lasta ja päästä Sinettiseuraksi 2009.

Kunto- ja terveysliikuntatarjontaa kehitetään ja seura tarjoaa tempaavia, elämyksellisiä tapahtumia aiempien menestystarinoiden, kuten 2006 Ystävyyden Majan laturetkellä 395 osallistujaa, jatkoksi.

Seuran valmennustoiminta uudistuu ja seuraan on muotoutumassa nuorekas, huipulle tähtäävien urheiljoiden Top Team. Kuntayhteistyö sekä yhteistyö muiden toimjoiden kanssa ovat myös seuran sydämenasioita.

Motto
Eettisyys, kasvatuksellisuus, terveet elämäntavat
-  liikunta pysyvästi elämään!