SIILINJÄRVEN HIIHTOSEURA

Ajankohtaista

Siilinjärven Hiihtoseuran naisjoukkue ja miesten puolelta Jouni Pitkänen avasivat kilpailukauttaan Suomen Cupin avauksessa Vuokatissa viikonlopun aikaan. Lauantain perinteisen tyylin sprinteissä hiihtoseuran nuorista hiihtäjistä koostuneesta joukosta kukaan ei aivan päässyt karsinnasta jatkoon 30. parhaan joukkoon - sunnuntain viesteissä naisten joukkue hiihti positiivisen kauden viestiavauksen sijalle 11.
Hiihtoseuran seura-asujen sovitusmallit ovat sovitettavissa Kuopion Sportiassa viikolla 45 ja tilaus tehdään suoraan Sportiaan. Tilatut asut saapuvat vuodenvaihteeseen mennessä. Oheisessa liitteessä seura-asujen desing. Tiedustelut Jani Tikkanen, puh: 040-8406363
Hiihtoseuran perinteinen Ystävyyden Majan syysleiri koki hieman ohjelmamuutoksen syysloman loppupuolen poikkeuksellisten keliolosuhteiden myötä. Kokeneimmat hiihtäjät muistelivat, että Pohjois-Savossa on edellisen kerran hiihdetty samaan kalenteriaikaan luonnonlumilla vuonna 1992. Toki lumisateet tarvitsevat myös tehokkaita latumestareita nykyaikaisen hiihdon mahdollistamiseksi, mistä syystä ensilumien aikaan hiihtoseuran ja kunnan latumestari Matti Risssanen oli arvokkaassa asemassa luomassa hiihto-olosuhteita Siilinjärvellä. Matin myötä sekä leiriläiset että muutaman päivän ajan myös valtava määrä hiihtointoisia kuntalaisia pääsi nauttimaan hiihto-olosuhteista Mehtomäen ja LatuRastin ympäristön ensilumen laduilla. Valitettavasti nämä hiihtäjän ihanneolosuhteet eivät kestäneet monta päivää ja tällä hetkellä odotamme taas uutta talvea normaalimpaan aikaan marraskuussa.
Lauantaina Karttulassa juostiin perinteiset syyskauden maakuntaviestijuoksukarkelot, joissa Siilinjärven Hiihtoseuran menestys oli huikeaa. Lähes kaikki seuran joukkueet: poikien 12- ja 16-sarjoissa sekä yleisen sarjan joukkueet juoksivat mitalisijoituksille ja ainoa mitalien ulkopuolelle jäänyt naisten 2-joukkueemme juoksi myös erinomaisesti viidennelle sijalle. Tästä urheilijoiden on hyvä suunnata katseita kohden talvea ja seuraavia viestikilpailuja.
Siilinjärven Hiihtoseuran perinteisten tikkarimaastojen ja Simonsalon maastojen vuositilastot päivitelty viimeisten syyskuun lopussa käytyjen juoksujen jälkeen.
Koulujen alkaessa perinteinen syyskauden avaus Siilinjärven Hiihtoseuran 3-ottelu kisailtiin Ahmon urheilualueella tiistai-iltana. Hiihtoseuran 3-ottelussa mitellään itseä vastaan ja omien edellisvuoden tuloksien parantamisen puolesta, mistä syystä myös kaikille jaettiin kisailujen päätteeksi samanlainen herkkupalkinto. Tänä vuonna paikalle kokoontui jälleen mukava joukko kisailijoita elokuiseen iltaan ja tulokset saatiin ratkottua hyvässä urheiluhengessä.
Historian ensimmäisen Pöljän tuplan kilpailusarjan voiton saavutti Leppävirran Juha Pennanen niukalla 16 sekunnin erolla ennen Tammelan Pirkka Kirjavaista, joka juoksuosuuden voitollaan tavoitti kokonaisajoissa Pennasta kokoajan. Pöljän tuplan kolmanneksi ennätti siilinjärveläinen Hannu-Pekka Vehmas. Kilpailusarjan voiton myötä Juha Pennanen sai vuodeksi käyttöönsä tosi pöljän -tittelin kera mahtavan kiertopalkinnon ja hatun. Valitettavasti yhtää naista ei suorittanut kilpailusarjaa loppuun asti ensimmäisenä vuonna, mutta ensi vuonna kaikki suurella joukolla mukaan haastamaan itsensä ja taistelemaan tosi pöljän -tittelistä Pöljän tuplalle.
Perinteinen talvikauden päätöstapahtuma vietettiin runsaalla joukolla Ystävyden Majalla perjantai-iltana. Tapahtumassa päästiin jälleen mitalikahvien makuun seuran parhaana urheilijana palkitun Johanna Ukkolan nuorten Suomenmetaruuskultamitalin sekä veteraanisarjojen kuninkaan Jouko Räsäsen pronssimitalin myötä. Kaudenpäättäjäisissä muistettiin myös seuran liikuntaleikkikoululaisia ja urheilukoululaisia, jaettiin Siilinjärvi Ski Tourin kokonaiskilpailun palkinnot sekä muistettiin stipendein Hopeasompa- ja Suomenmestaruustasolla talven aikana menestyneitä urheilijoita. Tapahtuman päätteeksi katsottiin myös hieman tulevaan harjoituskauteen ja ensi talven kilpailusuunnitelmiin.
Perinteinen kevään viimeinen hiihtotapahtuma hiihdettiin tänä vuonna huippuolosuhteidessa Kasurilan laskettelukeskuksen rinteillä, jonne oli kokoontunut mukava joukko sekä nuorempia että vanhempia hiihtäjiä haastamaan itseään rinnehiihdossa. Nuorimmat hiihtivät rinteen alaosassa ja vanhemmat iän kasvaessa pääsivät nauttimaan maitohapoista koko rinteen verran, mutta kaikki osallistujat selvisivät urakastaan mainiosta ja palkittiin illan päätteeksi. Samalla ratkaistiin myös Siilinjärvi Ski Tourin kokonaiskilpailun viimeiset jaossa olleet pisteet, jotka löytyvät laskettuna tuloksista.
Viikonloppuna Kontiolahdella hiihdetyissä talven viimeisissä Suomenmestaruuskilpailuissa hiihtoseuralla oli edustujia joka päivänä, joista nuorekkaan joukkueen suurimmat odotukset ladattiin ja lopulta myös menestys saavutettiin lauantain viestikilpailuissa. Perinteisiin viesteihin hiihtoseura oli saanut koottua joukkueet jälleen sekä naisten että miesten sarjoihin, joissa nuoret kansainvälisilläkin areenoilla vierailleet ankkurihiihtäjämme naisten Johanna Ukkola ja miesten yhdistetyn siilinjärveläinen lupaus Ilkka Herola toivat joukkueensa hyville sijoituksille.
RSS ATOM