Viime viikonloppuna Lahdessa kilpailtiin nuorten Suomenmestaruusviesteissä ja perinteisen tyylin pitkillä matkoilla. Tänä vuonna lauantain viesteissä hiihtoseuralla oli mukana ainoastaan M20 joukkue, joka sijoittui hyvin 11. sijalle. Sunnuntain haasteellisen kelin perinteisen tyylin pitkillä matkoilla maaliinhiihtäneistä hiihtoseuralaisista N23-sarjan Johanna Ukkola 5.sija ja Eevakaisa Loukusa 13.sija selvisivät urakastaan hienosti.
Perinteinen Pohjois-Savon Nuorisocup avattiin vapaan tyylin kilpailuin Puijon maastoissa viime viikonloppuna. Tiukoissa sekuntitaisteluissa mitalisijoituksia hiihtoseuralaisille irtosi M8 Kaapo Korhonen 1., N8 Elsi Katainen 3., M12. Tomi Lyytikäinen 1., N12 Jenni Takkunen 3. ja M16 Arsi Ruuskanen 3. ja melkein yhtä moni mitalisijoitus jäi muutaman sekunnin tai kymmenyksen päähän vastaavalla kuin Olympialaisissa Shotsissa.
Siilinjärvi Ski Tour polkaistiin käyntiin seitsämännen kerran reilun 30 kisailijan voimin vapaan tyyliin prologimatkoilla Kuilun montussa, joka tarjosi kisailijoille hyvän latupohjan haastavine maastoineen. Prologi väliaikalähtönä on haastava matka, jossa täytyy lähteä kovaa mutta voimia pitäisi riittää koko matkalle. Hienosti nuori urheilijajoukko kuitenkin selvisi illan urakasta ja tulokset saatiin ratkottua sekä pikapalkinnot jaettua paikanpäällä. Touri jatkuu bonuspisteiden keräyksellä laturetkiltä ja seuraavan kerran kisaillaan taitokilpailuissa Ahmolla urheilualueella maaliskuussa.
16. Siilin Hiihdot päästiin hiihtämään sopivassa talvisessa pakkassäässä Puijon 1,7 kilometrin tykkiladulla. Lauantaina ladun pintaan satanut uusi lumi teki kelistä melko raskaan, jonka myötä rata sopi profiililtaan hyvin perinteisen tyylin väliaikakilpailuksi, eikä sopivan aikatauluksen myötä pahoja ruuhkiakaan päässyt syntymään. Kilpailut saatiin vietyä loppuun hyvässä savolaisessa urheiluhengessä ja tulokset ovat selattavissa oheisen linkin takaa.
Talvi on päässyt hiljalleen totisesti käyntiin myös hiihtokilpailujen osalta, vaikka lumitilanne on edelleen hieman haasteellinen niin Siilinjärvellä kuin koko maakunnassakin. Nuorisolle sopivia matalankynnyksen kilpailuja järjestetään Siilinjärvellä Hiihtoseuran Siilinjärvi Ski Tourin muodossa sekä ensimmäisinä seuran ulkopuolisina kilpailuina Pohjois-Savon Forte Sport Nuorisocupin muodossa. Kaikki rohkeasti mukaan kokeilemaan ja hakemaan kilpailutuntumaa Ski Tourilta ja Nuorisocupista.
Viikonloppuna hiihdettiin yleisen sarjan Suomenmestaruuksista Vantaalla kolmena päivänä: vapaan sprinteissä, perinteisen normaalimatkoilla ja vapaan sprinttiviesteissä, joissa mukana oli myös olympialaisiin kuntoaan viimeisteleviä valtakunnan kärkeä. Viikonlopun kilpailut eivät tarjonneet hiihtoseuralaisille aivan samanlaista jymypaukkua kuin Keuruun viestihiihto, mutta jokaiselta päivältä kuitenkin hyviä sijoituksia kärkijoukkoihin.
Keuruulla hiihdettiin Suomen Cupin kolmas osakilpailuviikonloppu, jossa olivat vuorossa lauantaina henkilökohtainen vapaalla tyylillä ja sunnuntaina viestit perinteisellä tyylillä. Lauantain henkilökohtaisilla matkoilla hiihtoseuran kaikki neljä naista olivat 50 parhaan joukossa parhaimpana Johanna Ukkola 8. sijalla, kun mukana oli yhteensä 90 hiihtäjää naisissa. Sunnuntain viesteissä hiihtoseuran joukkue - Johanna Ukkola, Eevakaisa Loukusa ja Päivi Roivainen - teki huiman nousun ankkuriosuudella nousten lopulta upeasti sijalle neljä.
Pohjois-Savon Maakuntaviesti hiihdettiin Iisalmen Paloisvuorella alkuperäisen aikataulun mukaisesti perinteisesti loppiaisena, mutta haastavista alkutalven olosuhteista johtuen kaikki osuudet hiihdettiin vapaalla tyylillä ja osuusmatkoja hieman lyhennettiin aikaisemmista vuosista. Tapahtuma oli kuitenkin onnistunut ja perinteinen maakuntaviestitunnelma huokui yleisömeressä. Siilinjärven Hiihtoseura oli mukana viesteissä 10 joukkueella, joiden jokainen hiihtäjä oli taistelemassa ansiokkaasti seurakiertopalkinnon jälleen Siilinjärvelle. Menestyneimpiä mitalijoukkueita olivat P12 ja Naisten joukkueet kultamitaleilla sekä P16 ja Naisveteraanien joukkueet pronssimitaleilla.
Tapaninpäivänä sulateltiin perinteisesti joulukinkkuja vapaan tyylin maakuntaviestitarkkailuissa, jotka lumenpuutteen vuoksi järjestettiin Lapinlahden ensilumenladulla. Vuodenvaihteen jälkeen kilpailujen peruuntumisen myötä Lapinlahdella järjestettiin myös hiihtoseuran oma prologikilpailu vapaalla tyylillä 4.1.2014.
Siilinjärven Hiihtoseuran haluaa toivottaa jäsenilleen ja yhteistyötahoilleen rauhaisaa joulunaikaa sekä menestystä ja liukkaita lumia vuodelle 2014.