Talvi on päässyt hiljalleen totisesti käyntiin myös hiihtokilpailujen osalta, vaikka lumitilanne on edelleen hieman haasteellinen niin Siilinjärvellä kuin koko maakunnassakin. Nuorisolle sopivia matalankynnyksen kilpailuja järjestetään Siilinjärvellä Hiihtoseuran Siilinjärvi Ski Tourin muodossa sekä ensimmäisinä seuran ulkopuolisina kilpailuina Pohjois-Savon Forte Sport Nuorisocupin muodossa. Kaikki rohkeasti mukaan kokeilemaan ja hakemaan kilpailutuntumaa Ski Tourilta ja Nuorisocupista.
Viikonloppuna hiihdettiin yleisen sarjan Suomenmestaruuksista Vantaalla kolmena päivänä: vapaan sprinteissä, perinteisen normaalimatkoilla ja vapaan sprinttiviesteissä, joissa mukana oli myös olympialaisiin kuntoaan viimeisteleviä valtakunnan kärkeä. Viikonlopun kilpailut eivät tarjonneet hiihtoseuralaisille aivan samanlaista jymypaukkua kuin Keuruun viestihiihto, mutta jokaiselta päivältä kuitenkin hyviä sijoituksia kärkijoukkoihin.
Keuruulla hiihdettiin Suomen Cupin kolmas osakilpailuviikonloppu, jossa olivat vuorossa lauantaina henkilökohtainen vapaalla tyylillä ja sunnuntaina viestit perinteisellä tyylillä. Lauantain henkilökohtaisilla matkoilla hiihtoseuran kaikki neljä naista olivat 50 parhaan joukossa parhaimpana Johanna Ukkola 8. sijalla, kun mukana oli yhteensä 90 hiihtäjää naisissa. Sunnuntain viesteissä hiihtoseuran joukkue - Johanna Ukkola, Eevakaisa Loukusa ja Päivi Roivainen - teki huiman nousun ankkuriosuudella nousten lopulta upeasti sijalle neljä.
Pohjois-Savon Maakuntaviesti hiihdettiin Iisalmen Paloisvuorella alkuperäisen aikataulun mukaisesti perinteisesti loppiaisena, mutta haastavista alkutalven olosuhteista johtuen kaikki osuudet hiihdettiin vapaalla tyylillä ja osuusmatkoja hieman lyhennettiin aikaisemmista vuosista. Tapahtuma oli kuitenkin onnistunut ja perinteinen maakuntaviestitunnelma huokui yleisömeressä. Siilinjärven Hiihtoseura oli mukana viesteissä 10 joukkueella, joiden jokainen hiihtäjä oli taistelemassa ansiokkaasti seurakiertopalkinnon jälleen Siilinjärvelle. Menestyneimpiä mitalijoukkueita olivat P12 ja Naisten joukkueet kultamitaleilla sekä P16 ja Naisveteraanien joukkueet pronssimitaleilla.
Tapaninpäivänä sulateltiin perinteisesti joulukinkkuja vapaan tyylin maakuntaviestitarkkailuissa, jotka lumenpuutteen vuoksi järjestettiin Lapinlahden ensilumenladulla. Vuodenvaihteen jälkeen kilpailujen peruuntumisen myötä Lapinlahdella järjestettiin myös hiihtoseuran oma prologikilpailu vapaalla tyylillä 4.1.2014.
Siilinjärven Hiihtoseuran haluaa toivottaa jäsenilleen ja yhteistyötahoilleen rauhaisaa joulunaikaa sekä menestystä ja liukkaita lumia vuodelle 2014.
Suomen Cup kausi jatkui viikonloppuna Ounasvaaralla, jossa olivat vuorossa lauantaina vapaan tyylin sprintit ja sunnuntaina perinteisen väliaikalähdöt naisilla 5 kilometriä ja miehillä 10 kilometriä. Lauantain sprinteissä hiihtoseurasta olivat mukana nuoret 20-sarjan miehet Jouni Pitkänen ja Tatu Myllykoski ja sunnuntaina naisissa Eevakaisa Loukusa.
Lapinlahden noin kilometrin mittainen säilölumilatu on avattu Haminamäen montussa. Ulkopaikkakuntalaisille maksullinen ensilumenlatu on käytössä hiihtoseuralaisille seuran maksaman 250 euron seuramaksun myötä. Seuralaiset voivat todistaa jäsenyytensä viime jäsenmaksun yhteydessä jaetulla jäsenkortilla, joita uudet jäsenet voivat saada pyydettäessä toimistoltamme.
Siilinjärven Hiihtoseuran naisjoukkue ja miesten puolelta Jouni Pitkänen avasivat kilpailukauttaan Suomen Cupin avauksessa Vuokatissa viikonlopun aikaan. Lauantain perinteisen tyylin sprinteissä hiihtoseuran nuorista hiihtäjistä koostuneesta joukosta kukaan ei aivan päässyt karsinnasta jatkoon 30. parhaan joukkoon - sunnuntain viesteissä naisten joukkue hiihti positiivisen kauden viestiavauksen sijalle 11.
Hiihtoseuran seura-asujen sovitusmallit ovat sovitettavissa Kuopion Sportiassa viikolla 45 ja tilaus tehdään suoraan Sportiaan. Tilatut asut saapuvat vuodenvaihteeseen mennessä. Oheisessa liitteessä seura-asujen desing. Tiedustelut Jani Tikkanen, puh: 040-8406363