Siilinjärvi Ski Tourin taitokisailuradan paikka vaihtui Ahmon urheilualueelta Huvikummun maastoihin, josta löydettiin sopivasti lunta suksien alle vielä maanantai-iltana. Taitokisailurata pitää sisällään monipuolista suksien hallintaa ilman sauvoja ja rata suoritetaan kelloa vastaan. Nuoremmat suoritivat lyhyemmän radan ja vanhemmat pidemmän radan, joissa nähtiin hyvin taidokkaita suorituksia illan aikana. Ski Tourin päätösosakilpailu Kasurilan Valloitus hiihdetään vielä huhtikuussa, jolloin ratkeaa myös kokonaiskilpailun tulokset.
Viikonloppuna hiihdetiin nuorten Suomenmestaruusmitaleista normaalimatkoilla perinteisellä ja vapaalla tyylillä Ristijärvellä, jonka haastavilla latu-urilla oli vielä lunta riittävästi kovatasoisten kilpailujen järjestämiseksi. Vaikka olympiavoittaja Iivo Niskanen ei osallistunutkaan näihin kilpailuihin tällä kertaa, niin laduilla varmasti nähtiin muita tulevia arvokisamitalisteja tälläkin kertaa. Ristijärven viikonloppu ei kuitenkaan tarjonnut hiihtoseuralaisille aivan mitalisijoituksia, mutta lähelle päästiin ja kymmenen parhaan joukkoon hiihtivät N23-sarjassa Johanna Ukkola 4. ja 8. sijoillaan sekä Eevakaisa Loukusa 9. sijallaan
Puijon tykkilumiladulla on tänä talvena järjestetty hiihtokilpailua melkein joka viikonloppu, kuten myös viime sunnuntaina, jolloin siellä käytiin Pohjois-Savon Nuorisocupin perinteisen tyylin lyhyet matkat yhteislähtönä. Nuorison suksen huoltajat selvisivät jälleen haastavasta pitovoitelu-urakasta hienosti ja kolmen osakilpailun jälkeen muutama hiihtoseuran juniori taistelee jopa kokonaiscupin voitosta ennen päätösosakilpailuna hiihdettävää vapaan tyylin pitkän matkan yhteislähtöä
Pohjois-Savon Forte Sport Nuorisocup jatkui perinteisen tyylin sprinttihiihdoilla Sonkajärven laduilla, joissa hiihtoseuran menestys oli huikeaa ja mitaleja ropisi useissa sarjoissa. Tarkemmin menestyksestä kilpailujutussa ja seuraavan kerran Nuorisocupia hiihdetään jo ensi sunnuntaina Puijolla perinteisen tyylin pikamatkoilla.
Rautavaaran lumisilla laduilla hiihdettiin piirinmestaruuksista vime viikonlopuna. Lauantaina oli vuorossa perinteisen tyylin henkilökohtaiset matkat sekä sunnuntaina nuorilla kolmiosuuksiset viestit ja vanhemmilla parispinttiviestit. Hiihtoseuran urheilijat menestyivät erinomaisesti molempina päivinä
Viime viikonloppuna Lahdessa kilpailtiin nuorten Suomenmestaruusviesteissä ja perinteisen tyylin pitkillä matkoilla. Tänä vuonna lauantain viesteissä hiihtoseuralla oli mukana ainoastaan M20 joukkue, joka sijoittui hyvin 11. sijalle. Sunnuntain haasteellisen kelin perinteisen tyylin pitkillä matkoilla maaliinhiihtäneistä hiihtoseuralaisista N23-sarjan Johanna Ukkola 5.sija ja Eevakaisa Loukusa 13.sija selvisivät urakastaan hienosti.
Perinteinen Pohjois-Savon Nuorisocup avattiin vapaan tyylin kilpailuin Puijon maastoissa viime viikonloppuna. Tiukoissa sekuntitaisteluissa mitalisijoituksia hiihtoseuralaisille irtosi M8 Kaapo Korhonen 1., N8 Elsi Katainen 3., M12. Tomi Lyytikäinen 1., N12 Jenni Takkunen 3. ja M16 Arsi Ruuskanen 3. ja melkein yhtä moni mitalisijoitus jäi muutaman sekunnin tai kymmenyksen päähän vastaavalla kuin Olympialaisissa Shotsissa.
Siilinjärvi Ski Tour polkaistiin käyntiin seitsämännen kerran reilun 30 kisailijan voimin vapaan tyyliin prologimatkoilla Kuilun montussa, joka tarjosi kisailijoille hyvän latupohjan haastavine maastoineen. Prologi väliaikalähtönä on haastava matka, jossa täytyy lähteä kovaa mutta voimia pitäisi riittää koko matkalle. Hienosti nuori urheilijajoukko kuitenkin selvisi illan urakasta ja tulokset saatiin ratkottua sekä pikapalkinnot jaettua paikanpäällä. Touri jatkuu bonuspisteiden keräyksellä laturetkiltä ja seuraavan kerran kisaillaan taitokilpailuissa Ahmolla urheilualueella maaliskuussa.
16. Siilin Hiihdot päästiin hiihtämään sopivassa talvisessa pakkassäässä Puijon 1,7 kilometrin tykkiladulla. Lauantaina ladun pintaan satanut uusi lumi teki kelistä melko raskaan, jonka myötä rata sopi profiililtaan hyvin perinteisen tyylin väliaikakilpailuksi, eikä sopivan aikatauluksen myötä pahoja ruuhkiakaan päässyt syntymään. Kilpailut saatiin vietyä loppuun hyvässä savolaisessa urheiluhengessä ja tulokset ovat selattavissa oheisen linkin takaa.
Talvi on päässyt hiljalleen totisesti käyntiin myös hiihtokilpailujen osalta, vaikka lumitilanne on edelleen hieman haasteellinen niin Siilinjärvellä kuin koko maakunnassakin. Nuorisolle sopivia matalankynnyksen kilpailuja järjestetään Siilinjärvellä Hiihtoseuran Siilinjärvi Ski Tourin muodossa sekä ensimmäisinä seuran ulkopuolisina kilpailuina Pohjois-Savon Forte Sport Nuorisocupin muodossa. Kaikki rohkeasti mukaan kokeilemaan ja hakemaan kilpailutuntumaa Ski Tourilta ja Nuorisocupista.