Siilinjärven Hiihtoseura on maksanut Lapinlahden ensilumen ladun seuran käyttömaksun, mikä oikeuttaa kaikkia seuran jäseniä käyttämään latua veloituksetta. Jäsenmaksun yhteydessä voi maksaa vapaaehtoisen 10 euron käyttömaksun. Seuran jäsenyyden voi todistaa tarvittaessa näyttämällä seuran jäsenkorttia, joita voitte pyytää tarvittaessa hallinnolta.
Maastohiihdon Suomen Cup kausi käynnistyi perinteisesti Vuokatin osakilpailuilla, joissa lauantaina oli vapaan tyylin sprintit ja sunnuntaina vapaan tyylin viestit. Hiihtoseuran naiset onnistuivat hyvin, kun lauantaina Päivi Roivainen pääsi aika-ajoista jatkoon 22.sijalle ja sunnuntain viesteissä naisten joukkue oli parhaimmillaan viidennellä sijalla taipuen kuitenkin hieman lopulta 14.sijalle. Johanna Ukkola ei ollut sairastelujen myötä mukana avausviikonloppuna.
Siilinjärven Hiihtoseuran Noname seura-asuista lämmittely- ja kilpa-asu ovat sovitettavissa ja tilattavissa Siilinjärven Intersportissa maanantaihin 17.11. asti.
Syksyinen perinteinen juoksuhuipentuma maakuntaviestijuoksu järjestettiin jälleen Karttulassa, jonne oli tänä vuonna mukaan saatu ennätysmäärä yli 100 joukkuetta, kun huomioidaan kaikki sarjat. Runsas joukkueiden määrä ja aurinkoinen syyskeli takasivat mahtavan viestitunnelman kilpailuihin, johon oli kokoontunut piirin kärkipään menijöitä useista eri lajeista. Hiihtoseuran joukkueet pojissa, naisissa ja miehissä menestyivät erinomaisesti, kun ainoastaan miesten joukkue jäi mitalien ulkopuolelle.
Syyskuun viimeisenä sunnuntaina hiihtoseuran väki suuntasi perinteiselle Kinahmin vaellukselle ja makkaranpaistoretkelle, jonne olimme saaneet mukaan myös Nilsiän Nujakan hiihtojaoston väkeä. Yhteistuumin jaoimme noin 30 hengen joukon sopiviin ryhmiin vaelluslenkille, jonka kohteena oli vaellusreitin Karjamaja makkaranpaistopaikkoineen. Aurinkoinen syyskuinen keli tarjosi mahtavat puitteet yhteislenkille ja antoi varmasti energiaa myös loppusyksyn kaamosharjoituksiin. Kiitämme kaikkia mukana olleita.
Siilinjärvellä syyskuun viimeinen lauantai oli koulupäivä, jossa jokaisella koululla oli hieman normaalista poikkeavampaa päiväohjelmaa. Siilinjärven yläasteella Ahmon koulululla järjesttiin seuramessut, jossa myös hiihtoseura oli mukana omalla rullahiihtotaitoradalla. Päivän aikana rullahiihtotaitoja pääsi kokeilemaan vajaa 30 nuorta, joista lähes kaikille rullasukset oli täysin uusi liikkumisväline.
Syyskauden käynnistävä hiihtoseuran perinteinen 3-ottelu kisailtiin Ahmon urheilualueella elokun puolessa välissä. Tässä kolmiottelussa seurataan kunkin urheilijan henkilökohtaista kehitystä eri ominaisuuksia vaativissa lajeissa, mistä syystä tuloksia kannattaa seurata suhteessa omiin edellisvuoden tuloksiin.
Tänä vuonna hiihtoseuran kauden päättäjäisissä ei menestyksekkäästä talvesta huolimatta päästy aivan mitalikahvien makuun, vaan vuorossa oli ruokailu ja kahvittelu palkintojenjaon lomassa. Tilaisuudessa muisteltiin haastaavaa lumitalvea, joka toi kuitenkin seuralle menestystä laajalla rintamalla, mikä voidaan nähdä menestyspalkintojen laajalla jakaumalla eri ikäisiin. Menestyspalkintojen ohella muistettiin myös eri tavoin ansioituneita urheilijoita ja toiminnan tekijöitä sekä palkittiin Siilinjärvi Ski Tourin kokonaiskilpailun palkinnot.
Pöljän pitkät matkat hiihdettiin haastavan talven saattelemana Rautavaaran kirkonkylällä, jossa ladut ovat pysyneet erittäin hyvässä kunnossa läpi talven. Kilpailut saatiin vietyä läpi erittäin hyvässä lämpimässä kevätkelissä ennen räntäsaderintamaa, mistä syystä myös hiihtäjien loppuajat olivat vauhdikkaita.
Tänä talvena Hopeasompaikäisten 13-16v loppukilpailut hiihdettiin Kalajoella, jossa järjestävä seura oli tehnyt valtavan työn kilpalatujen lumettamiseksi. Hiihtoseurasta mukana oli lauantain perinteisen tyylin henkilökohtaisilla matkoilla Saara, Viljami, Hannele ja Arsi sekä sunnuntain viesteissä mukavasti kolme joukkuetta: N14-, M14- ja M16-sarjoissa.