Kokkolan Nuorten Suomenmestaruuskilpailujen normaalimatkat olivat useimmille hiihtoseuran nuorille näytön paikka, kun edellisen viikonlopun Kemin pitkät matkat menivät huonommin sairastelujen myötä. Viikonlopun aikaan useimmat hiihtoseuran hiihtäjät tekivätkin talven parhaimpia suorituksia, joista kirkkaimpana Johanna Ukkolan N23 Suomenmestaruus vapaalla tyylillä.
Viikonloppuna käynnistyi nuorten Suomenmestaruuskilpailujen kolmen peräkkäisen viikonlopun putki Imatralla Suomenmestaruussprinteillä. Lauantain sprinteissä hiihtoseuralaiset eivät vielä päässeet aivan parhaimpaan vauhtiin, mutta sunnuntaina samassa paikassa järjestetyissä valtakunnallisissa Koululiikuntaliiton mestaruushiihdoissa menestystä tuli laajalla rintamalla - kirkkaimpina sijoituksina P16 Arsi Ruuskanen 4.sija ja P13 Tomi Lyytikäinen 6.sija.
24. Ystävyyden Majan Laturetki hiihdettiin kosteissa olosuhteissa, kun loppuviikon lämpöaallon jälkeen vesi alkoi nousta järven jäälle ja järjestelytoimikunta päätti jo perjantaina peruuttaa lauantaiksi suunnitellut hiihtokilpailut Pöljän pitkät matkat. Monojen kastumiselta ei voinut välttyä laturetkellään, mutta sitkeimmät ja urheimmat hiihtäjät taivalsivat kuitenkin jälleen suksien Ystävyyden Majalle lauantaina ja sunnuntaina. Näin saatiin suomalaisia jälleen liikkeelle kuntoilemaan viime viikolla julkaistun tutkimustulosten innoittamina.
Tänä vuonna Suomen vanhin maakuntaviesti hiihdettiin Lapinlahdella, jossa Monitoimitalon ympäristöön oli kokoontunut suuri joukko pohjoissavolaisia hiihdon ystäviä. Alunperin hiihtoseura oli saanut koottua yhteensä 10 joukkuetta mukaan viestin kaikkiin eri sarjoihin, mutta muutaman hiihtäjän sairastumisen myötä T16-joukkue joutui valitettavasti jäämään lopullisesta viestistä pois, kun varahiihtäjiä ei saatu riittävästi tilalle. Tästä syystä seurakilpailun pisteitä saatiin jännittää lopullisten tulosten varmistumiseen asti, vaikka mukana olleiden hiihtoseuran joukkueiden ja hiihtäjien suoritukset olivat kaikilla erinomaisia.
Sunnuntain lumituiskuun hiihdettiin Siilinjärvi Ski Tourin toinen osakilpailu perinteisen tyylin prologihiihtoina eli lyhyen matkojen puristuksina. Samalla hieman vanhemmat mittasivat kuntoaan ennen ensi viikonloppuna lähestyvää Pohjois-Savon Maakuntaviestiä Lapinlahdella. Samalla ratkottiin ja julkaistiin myös Hiihtoseuran maakuntaviestijoukkueet Lapinlahdelle ensi viikonlopulle.
Perinteinen Pohjois-Savon Nuorisocup käynnisteltiin perinteisen tyylin pikamatkoilla Pörön Hiihdoissa Karttulassa, jossa oli mukana myös useampi hiihtoseuran hiihtäjän alku. Huoltojoukot onnistuivat hyvin hieman haastavassa voitelukelissä, mistä kertovat myös päivän hyvät tulokset. Lue lisää kilpailutapahtumista juttupalstalta.
Keskiviikkoillan sakeassa lumipyryssä käynnisteltiin tämän vuotinen Siilinjärvi Ski Tour Ahmon taitokisailuilla, mitä voidaan kutsua myös uudeksi (XCX) cross country cross -hiihtokilpailumuodoksi. Radalla on erilaisia esteitä ja jopa kumpareita, joista hiihtäjän tulee selvitä mahdollisimman taitavasti ja nopeasti. Lasten ja nuorten kisailujen jälkeen hieman vanhemmat urheilijat testasivat vauhtiaan helmikuussa lähestyviä maakuntaviestiä silmällä pitäen.
Siilinjärven kunnan kanssa on sovittu, että Siilinjärven kouluissa opiskelevat seuran urheilijat ilmoittaa keskitetysti seura Koululiikuntaliiton Mestaruuskilpailuihin Imatralle 22.2.2015.
Tilatut Nonamen seura-asut ovat saapuneet, joista takit ja liivit menevät vielä painoon kuluvan viikon ajaksi. Kilpa-asut ja housut ovat noudettavissa mieluiten päiväsaikaan Timan toimistolta tai muutoin sopimuksen mukaan. Painosta tulevat tuotteet pyritään saamaan jakoon viimeistään perjantaina.
Siilinjärven Hiihtoseura oli perinteisesti saanut kasaan eniten joukkueita nuorten piirinmestaruusviesteihin Puijolle. Lähes jokaisesta sarjasta hiihtoseuran joukkue nappasi myös piirinmestaruusmitalit. Tärkeintä nuorten viesteissä on kuitenkin se, että myös vähemmän hiihtokilpailuja käyneet nuoret saavat ensikosketuksia kilpailutunnelmaan viestijoukkueen myötä ja näistä ensikosketuksista voi syntyä myös se kipinä kokeilla rajojaan henkilökohtaisissa kilpailuissa. Kokonaisuudessaan Puijo tarjosi taas erinomaiset puitteet mukavalle talviurheiluviikonlopulle.