Perinteinen Pohjois-Savon Nuorisocup käynnisteltiin perinteisen tyylin pikamatkoilla Pörön Hiihdoissa Karttulassa, jossa oli mukana myös useampi hiihtoseuran hiihtäjän alku. Huoltojoukot onnistuivat hyvin hieman haastavassa voitelukelissä, mistä kertovat myös päivän hyvät tulokset. Lue lisää kilpailutapahtumista juttupalstalta.
Keskiviikkoillan sakeassa lumipyryssä käynnisteltiin tämän vuotinen Siilinjärvi Ski Tour Ahmon taitokisailuilla, mitä voidaan kutsua myös uudeksi (XCX) cross country cross -hiihtokilpailumuodoksi. Radalla on erilaisia esteitä ja jopa kumpareita, joista hiihtäjän tulee selvitä mahdollisimman taitavasti ja nopeasti. Lasten ja nuorten kisailujen jälkeen hieman vanhemmat urheilijat testasivat vauhtiaan helmikuussa lähestyviä maakuntaviestiä silmällä pitäen.
Siilinjärven kunnan kanssa on sovittu, että Siilinjärven kouluissa opiskelevat seuran urheilijat ilmoittaa keskitetysti seura Koululiikuntaliiton Mestaruuskilpailuihin Imatralle 22.2.2015.
Tilatut Nonamen seura-asut ovat saapuneet, joista takit ja liivit menevät vielä painoon kuluvan viikon ajaksi. Kilpa-asut ja housut ovat noudettavissa mieluiten päiväsaikaan Timan toimistolta tai muutoin sopimuksen mukaan. Painosta tulevat tuotteet pyritään saamaan jakoon viimeistään perjantaina.
Siilinjärven Hiihtoseura oli perinteisesti saanut kasaan eniten joukkueita nuorten piirinmestaruusviesteihin Puijolle. Lähes jokaisesta sarjasta hiihtoseuran joukkue nappasi myös piirinmestaruusmitalit. Tärkeintä nuorten viesteissä on kuitenkin se, että myös vähemmän hiihtokilpailuja käyneet nuoret saavat ensikosketuksia kilpailutunnelmaan viestijoukkueen myötä ja näistä ensikosketuksista voi syntyä myös se kipinä kokeilla rajojaan henkilökohtaisissa kilpailuissa. Kokonaisuudessaan Puijo tarjosi taas erinomaiset puitteet mukavalle talviurheiluviikonlopulle.
Viikonloppuna Vantaalla kilpailtiin Suomen Cupin kolmas osakilpailuviikonloppu, jossa lauantaina kilpailtiin sähäkkä vapaan tyylin viesti ja sunnuntaina vapaan tyylin yhteislähdöt. Hiihtoseurasta oli mukana naisten joukkue, joka suoritui sekä viestissä että henkilökohtaisilla matkoilla oman tasonsa mukaan hyvin. Erityisesti viestin kuudes tila nostattaa joukkueen odotuksia myöhemmin keväällä käytäviin Pyhäjärven Suomen Cupin perinteisen tyylin viestiin ja Rukan Suomenmestaruusviestiin, jotka sopivat joukkueelle paremmin kuin puhtaasti vapaa tyyli.
17. perinteikkäät Siilin Hiihdot hiihdetiin vapaan tyylin yhteislähtökilpailuna Patakukkulan alueella Siilinjärvellä. Kilpailut keräsivät jälleen ilahduttavasti lähes 200 hiihtäjää ympäri Suomea, mikä kertoo myös kilpailujen hyvästä maineesta hiihtäjien keskuudesssa. Tulokset saatiin ratkottua useimmissa sarjoissa tiukkojen loppukirikamppailujen myötä, mikä tarjosi paikanpäälle kokoontuneelle yleisölle nautinnollisia elämyksiä talviurheilun parissa. Suuret kiitokset kaikille tapahtuman onnistumiseksi vaikuttaneille tahoille.
Hiihtoseuran hiihtäjät muistakaa jälleen poikkeavat ilmoittautumisajat loppuvuoden 2014 hiihtokilpailuihin pitkien pyhien aikaan, mistä syystä ilmoittautumiset mielellään hyvissä ajoin ennakkoon ilmoittautumislomakkeen kautta. Hätatapauksissa tai peruutuksissa yhteys seuranumeroon: 050-5543882.
Maastohiihdon kilpailukausi on päässyt hyvään vauhtiin ja hiihtoseuran naisten joukkue on esittänyt laajalla rintamalla hyviä tuloksia alkutalven kilpailuissa Suomen Cupissa ja Fis-kilpailuissa. Iisalmessa liikunnanohjaajana työskentelevä hiihtoseuran Päivi Roivainen tuntuu olevan elämänsä kunnossa, mistä osoituksena huippusijoitukset kansainvälisistä Fis-kisoista Kontiolahdelta ja Lapinlahdelta kahdelta edelliseltä viikonlopulta. Naisten hyvien tulosten takana myös hiihtoseuran nuoret urheilijat ovat päässeet käynnistelemään kilpailukauttaan, jonka tähtäin on myöhemmin keväällä.
Johanna Ukkolan syksyn harjoittelua ovat hieman haitanneet erinäiset sairastelut, mikä ei kuitenkaan haitannut Lapin lumileirin jälkeisissä kilpailuissa Ounasvaaran Suomen Cupissa viikonloppuna. Lauantaina Johannan vahvemmalla vapaalla tyylillä sijoitus oli hienosti 15 ja sunnuntain perinteisen tyylin kilpailussa oma tasainen hiihto toi upeasti 12.sijan. Marja-Terttu Repo hiihti myös sunnuntain perinteisen kilpailun sijoitukseen 47.