Lapinlahden liikuntapuiston kilometrin mittainen säilölumilatu on avattu hiihtäjille. Siilinjärven Hiihtoseura on maksanut ladun seuramaksun, jolloin seuran jäsenillä on mahdollisuus ensilumen ladun käyttöön. Pyydettäessä voi näyttää jäsenkorttia 2014-15, kun uudet jäsenkortit jaetaan jäsenmaksun yhteydessä ensi vuoden alussa.
Perinteinen syksyn taitoskohta Pohjois-Savon Maakuntaviestijuoksu kirmaistiin Karttulassa lähes 90 joukkueen voimin lokakuun ensimmäisenä lauantaina. Tällä kertaa hiihtoseurasta oli mukana viesteissä kuusi joukkuetta, joista parhaimpaan menestykseen ylsivät P16-sarjan pojat hopeatilallaan. Lähes kaikki joukkueet taistelivat myös mitalisijoituksien tuntumassa, mutta tällä kertaa vauhti ei aivan riittänyt mitaleille muissa sarjoissa.
Maastohiihdon leiritoimintaa järjestävät seuran, aluejärjestön ja valtakunnallisen liiton ohella myös esimerkiksi urheiluopistot. Ohessa yhteenvetoa maastohiihdon leiritoiminnasta.
Hiihtoseuran hiihtokausi ja Siilinjärvi Ski Tour päätettiin perinteiseen Kasurilan Valloitukseen, jossa mitattiin talven viimeisiä kuntotekijöitä historiallisen pehmeällä mutta vielä erittäin lumisella radalla. Paikanpäällä hiihtoseuran perinteinen kuuluttaja Pertti Kinnunen arvuutteli myös hiihtoväeltä, kuka on saavuttanut Siilinjärvi Ski Tourin 8-vuotisessa historiassa eniten kokonaiskilpailuvoittaja - Hannele Rautiainen. Oikein arvanneiden kesken arvottiin suklaarasia, jonka voitti lopulta isä Pekka Rautiainen ja kaikki hiihtäjät saivat myös suun makeaksi urakkansa päätteeksi Kasurilan rinteiden kupeessa. Hiihtokausi saatiin päätökseen loppujen lopuksi erittäin mukavan lumitalven, mutta talven mittaan hyvin vaihtelevien keliolosuhteiden jälkeen. Hiihtoseuran kauden päätöstapahtuma järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana huhti-toukokuun vaihteessa. Päätöstapahtumassa palkitaan mm. Ski Tourin kokonaiskilpailuun osallistuneet hiihtäjät, jotka ovat osallistuneet vähintään kahteen osakilpailuun eli keränneet vähintään yli 10 pistettä talven aikana.
Maastohiihdon Suomen Cup huipentui maaliskuun lopulla kahteen peräkkäiseen viikonloppuun Pyhäjärvellä ja Kuusamon Rukalla. Pyhäjärvellä hiihdetiin henkilökohtaisina matkoina perinteisen tyylin sprintit ja viestinä kolmiosuuksinen perinteisen tyylin normiviesti. Rukalla kolmen kilpailun tiiviiseen viikonloppuun sisältyi perinteisen tyylin parisprinttiviestit, normiviestit sekä huipennuksena vapaan tyyliin pitkät matkat. Hiihtoseuran naiset taistelivat viesticupissa tiiviistiin viimeisistä rahapalkinnoista 6.parhaan joukkoon sijoittumisesta, mutta viimeisin normiviesti Rukalla laski hieman lopullista sijoitusta hyväksi 10. Parhaan henkilökohtaisen sijoituksen Suomen Cupin kokonaiskilpailussa hiihti talven aikana Johanna Ukkola sijalle 19.
Pohjois-Savon Forte Sport nuorisocupin finaaliviikonloppuna hiihdettiin vapaan tyylin kilpailut Iisalmessa ja Rautavaaralla. Pohjois-Savon Nuorisocupiin osallistui talven aikana lähes 150 eri hiihtäjää sarjoissa 8-16-vuotiaat, mikä tarkoittaa keskiarvolla noin 15 hiihtäjää sarjoittain. Kokonaiscupin kolmen parhaan joukkoon hiihtäneet palkitaan Pohjois-Savon Hiihdon kevätparlamentissa Kuopiossa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Kolmen parhaan joukkoon hiihtoseuralaisista hiihtivät: N8 Elsi Katainen 1., M16 Arsi Ruuskanen 1., Elmeri Voutilainen 3., M14 Tomi Lyytikäinen 3. ja N14 Saara Porthan 3.
Perinteinen koululaisten maakuntaviesti hiihdettiin uusitulla sarjajaolla 17 joukkueen voimin Hamulan uudella koululla Siilinjärvellä. Tämä viesti on jännitykseltään kaikkein parhain hiihtoviestitapahtuma, koska jokaisen koulun joukkueessa on eri luokka-asteilla eri tasoisia hiihtäjiä, mistä syystä joukkueen viestisijoitus voi vaihdella hyvinkin paljon viestin aikana. Viestin perusperiaatteena jokainen yrittää parhaansa joukkueen puolesta ja koko joukkue saa iloisen liikuntapäivän maastohiihdon parissa. Tänä vuonna maakuntaviesti saatiin hiihtää aurinkoisissa tunnelmissa, kun vielä koko Hamulan koulu oli kokoontunut kannustamaan hiihtäjiä Yrityskeskus Innocumin pelloille rakennetulla maastohiihtoareenalle.
Tänä vuonna valtakunnalliset Hopeasomman loppukilpailut hiihdettiin Oulun kupeessa Haukiputaalla. Lauantaina henkilökohtaiset matkat vapaalla tyylillä ja sunnuntaina kolmiosuuksiset viestit perinteisellä tyylillä. Hiihtoseuran nuoriso menestyi kilpailuissa laajalla rintamalla, mistä kertoo myös seurapisteiden 17. sija, ja vastaavanlaista hopeasompamenestystä on ollut seuralla viimeksi 1980-luvulla. Tänä vuonna palkintosijoituksia 25. parhaan joukkoon saavutettiin useissa sarjoissa, mistä kirkkaimpana Arsi Ruukasen 5.sija M16-sarjassa.
Kokkolan Nuorten Suomenmestaruuskilpailujen normaalimatkat olivat useimmille hiihtoseuran nuorille näytön paikka, kun edellisen viikonlopun Kemin pitkät matkat menivät huonommin sairastelujen myötä. Viikonlopun aikaan useimmat hiihtoseuran hiihtäjät tekivätkin talven parhaimpia suorituksia, joista kirkkaimpana Johanna Ukkolan N23 Suomenmestaruus vapaalla tyylillä.
Viikonloppuna käynnistyi nuorten Suomenmestaruuskilpailujen kolmen peräkkäisen viikonlopun putki Imatralla Suomenmestaruussprinteillä. Lauantain sprinteissä hiihtoseuralaiset eivät vielä päässeet aivan parhaimpaan vauhtiin, mutta sunnuntaina samassa paikassa järjestetyissä valtakunnallisissa Koululiikuntaliiton mestaruushiihdoissa menestystä tuli laajalla rintamalla - kirkkaimpina sijoituksina P16 Arsi Ruuskanen 4.sija ja P13 Tomi Lyytikäinen 6.sija.