Siilinjärven Hiihtoseurasta lähtee jälleen useampi joukkue taistelemaan piirinmestaruusmitaleista Puijolle tulevana viikonloppuna. Seuraavassa hieman ohjeistusta joukkueen jäsenille ja huoltajille.
Viikonloppuna hiihdetiin nuorten Suomenmestaruuskilpailujen ensimmäinen osa Vöyrillä, jossa oli vuorossa lauantaina sprinttikilpailut vapaalla tyylillä ja sunnuntaina normaalimatkat perinteisellä tyylillä. Hiihtoseuran nuorista hiihtäjistä kirkkaimpaan menestykseen ylsi tällä kertaa M17 Arsi Ruuskanen neljännellä sijallaan.
Perinteikäs lasten ja nuorten hiihtokiertue Siilinjärvellä avattiin tänä vuonna Ahmon prologi- eli lyhyillä matkoilla vapaalla tyylillä. Osa junioreista sai matalan ensikosketuksen kilpailutoimintaan ja osalle kilpailu toimi hyvänä kovana harjoituksena kilpailukauden keskellä. Samalla hiihdettiin myös vähän vanhempien hiihtäjien ensimmäinen maakuntaviestitarkkailuhiihto Kiuruvedelle helmikuun loppupuolella kilpailtaviin Pohjois-Savon maakuntaviesteihin. Tulokset saatiin ratkottua oikein mukavassa pienessä pakkaskelissä erinomaisten latu-urien saattelemana.
Johanna Ukkola hiihti uransa parhaimpaan naisten yleisen sarjan henkilökohtaiseen sijoitukseen Suomenmestaruustasolla 10 kilometrin vapaalla Imatralla viime lauantaina. Sunnuntaina naisten viestijoukkue Johanna Ukkola, Eevakaisa Loukusa ja Marja-Terttu Repo hiihti mallikelpoisesti sijalle 10.
Siilinjärven Hiihtoseuran järjestää yhteistyössä Siilinjärven Ponnistuksen mäkijaoston ja Puijon Hiihtoseuran ampumahiihtojaoston kanssa Tuiskun lumilajikoulun 5-12-vuotiaille helmikuussa. Katso esite ja ilmoittaudu mukaan!
Siilinjärven Hiihtoseuran tilatut seura-asut ovat saapuneet. Kilpa-asut ovat noudettavissa ja lämmittelyasut saadaan painosta ensi viikolla. Noudosta voitte sopia Jani Tikkanen, puh: 040-8406363.
Siilinjärven Hiihtoseura yhteistyössä Iisalmen Visan ja kaupungin kanssa on päättänyt siirtää hiihtoseuran omat kansalliset hiihtokilpailunsa uuteen ajankohtaan 24.1.2016 ja Visa siirtää omat kansalliset kilpailunsa Siilinjärven kansallisten alkuperäiseen ajankohtaan. Tällä hetkellä Iisalmen Paloisvuorella on Pohjois-Savon tuoreinta lunta 1,8km ja ainoa mahdolisuus järjestää hiihtokilpailuja, mistä syystä urheilullisesti tämä on paras ratkaisu kaikille osapuolille.
Lapinlahden liikuntapuiston kilometrin mittainen säilölumilatu on avattu hiihtäjille. Siilinjärven Hiihtoseura on maksanut ladun seuramaksun, jolloin seuran jäsenillä on mahdollisuus ensilumen ladun käyttöön. Pyydettäessä voi näyttää jäsenkorttia 2014-15, kun uudet jäsenkortit jaetaan jäsenmaksun yhteydessä ensi vuoden alussa.
Perinteinen syksyn taitoskohta Pohjois-Savon Maakuntaviestijuoksu kirmaistiin Karttulassa lähes 90 joukkueen voimin lokakuun ensimmäisenä lauantaina. Tällä kertaa hiihtoseurasta oli mukana viesteissä kuusi joukkuetta, joista parhaimpaan menestykseen ylsivät P16-sarjan pojat hopeatilallaan. Lähes kaikki joukkueet taistelivat myös mitalisijoituksien tuntumassa, mutta tällä kertaa vauhti ei aivan riittänyt mitaleille muissa sarjoissa.
Maastohiihdon leiritoimintaa järjestävät seuran, aluejärjestön ja valtakunnallisen liiton ohella myös esimerkiksi urheiluopistot. Ohessa yhteenvetoa maastohiihdon leiritoiminnasta.