Viikonloppuna hiihdettiin 25. Ystävyyden Majan Laturetki ja sunnuntaina laturetken lomassa hiihdettiin myös kilpaa perinteisillä jääladuilla. Erinomaiset jäälatuolosuhteet keräsivät jäälle lähes 500 hiihtäjää molemmat tapahtumat mukaan lukien viikonlopun aikaan. Toivottavasti myös tulevina talvina pääsemme nauttimaan samanlaisista jääladuista.
Torstai-iltana Kuilun montun alueella päästiin kisailemaan hiihtotaitojen ja nopeuden avulla, kun vuorossa olivat Siilinjärvi Ski Tourin Skicrossit. Tämä uusi hiihtokilpailumuoto pitää sisällään muun muassa pujotttelua ja hyppyreitä, mikä samalla kehittää myös lasten ja nuorten monipuolisia hiihtotaitoja. Toivottavasti tämän kilpailumuodon myötä myös Suomesta tulee taitavia hiihtäjiä maailmancupin alamäkiosuuksille. Nuoremmat kisailivat radalla aika-ajon ja vanhemmat aika-ajon sekä finaalihiihdot, mikä toimi samalla myös hyvänä sprinttiharjoituksena tuleviin hopeasompasprintteihin. Tulokset saatiin ratkottua iloisin mielin talvisessa kelissä, kun viime päivät olemme saaneet ilahduttavan runsaasti lunta Siilinjärvelle.
Siilinjärven Hiihtoseurasta lähtee mukaan Pohjois-Savon Maakuntaviestiin Kiuruvedelle ennätykselliset 13 joukkuetta ensi lauantaina. Tämä viesti toimii ohjeistuksena joukkueiden jäsenille ja huoltajille, jotta saadaan kaikki mukava hiihtotapahtuma paikanpäällä.
Siilinjärven Hiihtoseurasta lähtee jälleen useampi joukkue taistelemaan piirinmestaruusmitaleista Puijolle tulevana viikonloppuna. Seuraavassa hieman ohjeistusta joukkueen jäsenille ja huoltajille.
Viikonloppuna hiihdetiin nuorten Suomenmestaruuskilpailujen ensimmäinen osa Vöyrillä, jossa oli vuorossa lauantaina sprinttikilpailut vapaalla tyylillä ja sunnuntaina normaalimatkat perinteisellä tyylillä. Hiihtoseuran nuorista hiihtäjistä kirkkaimpaan menestykseen ylsi tällä kertaa M17 Arsi Ruuskanen neljännellä sijallaan.
Perinteikäs lasten ja nuorten hiihtokiertue Siilinjärvellä avattiin tänä vuonna Ahmon prologi- eli lyhyillä matkoilla vapaalla tyylillä. Osa junioreista sai matalan ensikosketuksen kilpailutoimintaan ja osalle kilpailu toimi hyvänä kovana harjoituksena kilpailukauden keskellä. Samalla hiihdettiin myös vähän vanhempien hiihtäjien ensimmäinen maakuntaviestitarkkailuhiihto Kiuruvedelle helmikuun loppupuolella kilpailtaviin Pohjois-Savon maakuntaviesteihin. Tulokset saatiin ratkottua oikein mukavassa pienessä pakkaskelissä erinomaisten latu-urien saattelemana.
Johanna Ukkola hiihti uransa parhaimpaan naisten yleisen sarjan henkilökohtaiseen sijoitukseen Suomenmestaruustasolla 10 kilometrin vapaalla Imatralla viime lauantaina. Sunnuntaina naisten viestijoukkue Johanna Ukkola, Eevakaisa Loukusa ja Marja-Terttu Repo hiihti mallikelpoisesti sijalle 10.
Siilinjärven Hiihtoseuran järjestää yhteistyössä Siilinjärven Ponnistuksen mäkijaoston ja Puijon Hiihtoseuran ampumahiihtojaoston kanssa Tuiskun lumilajikoulun 5-12-vuotiaille helmikuussa. Katso esite ja ilmoittaudu mukaan!
Siilinjärven Hiihtoseuran tilatut seura-asut ovat saapuneet. Kilpa-asut ovat noudettavissa ja lämmittelyasut saadaan painosta ensi viikolla. Noudosta voitte sopia Jani Tikkanen, puh: 040-8406363.
Siilinjärven Hiihtoseura yhteistyössä Iisalmen Visan ja kaupungin kanssa on päättänyt siirtää hiihtoseuran omat kansalliset hiihtokilpailunsa uuteen ajankohtaan 24.1.2016 ja Visa siirtää omat kansalliset kilpailunsa Siilinjärven kansallisten alkuperäiseen ajankohtaan. Tällä hetkellä Iisalmen Paloisvuorella on Pohjois-Savon tuoreinta lunta 1,8km ja ainoa mahdolisuus järjestää hiihtokilpailuja, mistä syystä urheilullisesti tämä on paras ratkaisu kaikille osapuolille.