Operaatio Pelisääntöjen yhtenä tavoitteena on oppia keskustelemaan ja kuuntelemaan oman seuran väkeä - niin lapsia kuin aikuisiakin. Siilinjärven Hiihtoseuran ohjaajat ja lasten vanhemmat kokoontuivat Ystävyyden Majalle 30.1. pohtimaan yhteisiä pelisääntöjä.
Kiuruveden Jänne isännöi 89. Pohjois-Savon maakuntaviestiä 27.1.2008. Uudistettu viesti keräsi parituhatta katsojaa. Siilinjärven Hiihtoseuran parhaasta viestimenestyksestä vastasi tyttökvartetti Johanna Ukkola, Satu Kähkönen, Hanna Hynynen ja Katja Honkanen saavuttamalla viestihopeaa.
Nuorten SM-hiihdot hiihdettiin Vuokatissa 19. - 20.1.2008. Lauantaina oli ohjelmassa miesten perinteinen 10 km ja naisten 5 km hiihto. Sunnuntaina hiihdettiin vapaalla hiihtotyylillä miesten 15 km ja naisten 10 km. Parhaasta SiiHS tuloksesta vastasi Saila Salmela hiihtämällä N20 (V) 10 km sijalle 6.
Pohjois-Savon 89. maakuntaviesti hiihdetään Kiuruvedellä 27.1.2008.Huonon lumitilanteen vuoksi hiihtotapa on VAPAA kaikissa sarjoissa ja kaikilla osuuksilla.
Kans. Rautalammit hiihdot 19.1.2008 on PERUTTU sääolosuhteiden vuoksi.
Siilinjärvi Ski Tour I- osakilpailu Ahmolla 16.1.2008 on peruttu sääolosuhteiden vuoksi. Uusi kilpailupäivä ilmoitetaan myöhemmin.
Ahmolla hiihdetään keskiviikkona 16.1. Siilinjärvi Ski Tour ensimmäinen osakilpailu. Kilpailu alkaa klo 18. Seuran sisäiset maakuntaviestikatsastukset on jouduttu lumenpuutteen vuoksi perumaan. Maakuntaviestit hiihdetään 27.1. Kiuruvedellä. Seuran maakuntaviestijoukkuevalinnoissa huomioidaan ensisijaisesti alkukauden piiri- ja valtakunnalliset hiihtokilpailut 20.1.2008 asti. Toissijaisesti huomioidaan Siilinjärvi Ski Tour - Ahmon Avauksen hiihtokilpailu, jossa yli 16-vuotiaat hiihtävät oman karsintakilpailunsa varsinaisen Ski Tourin ulkopuolella. Ilmoittautuminen kilpailupaikalla klo 17.30.
Rautavaaran HS- tarkkailut 12.1. on siirretty pidettäväksi su 13.1. Kilpailut hiihdetään kilpailukalenterista poiketen vapaalla hiihtotyylillä. Uusia ilm. otetaan vastaan la 12.1. klo 15 asti. Lopullinen päätös su kisoista tehdään la 12.1. klo 12. Jos 13.1. ei pystytä pitämään kilpailuja, varapäivä on 19.1. hiihtotyyli (P).
Siilinjärven Hiihtoseura päivittää vanhat Pelisäännöt. Päivitys tehdään kaikissa toimintaryhmissä. Pelisääntökeskusteluilta pidetään keskiviikkona 30.1.2008 klo 18 Ystävyyden Majalla.
Siilinjärven Hiihtoseura käynnisti oman seuran analyysin kartoittaakseen seuran nykytilaa ja kehittämiskohteita. Oman seuran analyysiin vastaaminen päättyi 29.10. Vastauksia tuli upeasti 42. Siilinjärven Hiihtoseuran hallitus kiittää kaikkia vastanneita! Oman seuran analyysin raportti-ilta pidettiin Ystävyyden Majalla 21.11.