Sunnuntaina 15.3 vietettiin Yrityskeskus Innocumin piha-alueilla koko perheen hiihtopäivää, johon sisältyivät lasten ja nuorten Siilinjärvi Ski Tour sprinttikilpailut, vanhempien puulakiviestit, hiihtotaitorataa, ilmapallojen jakoa ja kaikkea muuta mukavaa ulkona liikkumista näin kevään kynnyksellä.
Viikonloppuna ratkottiin myös veteraanisarjojen suomenmestaruuksia Äänekoskella, jossa hiihtoseuran karpaasi Jouko Räsänen saalisti pronssia M55-sarjan 10 kilometrin perinteisen tyylin yhteislähtökilpailuissa sunnuntaina.
Johanna Ukkolan hyvä hiihtovire jatkui Teuvalla, kun hän hiihti suomenmestaruuteen N16-sarjan vapaan tyylin viidellä kilometrillä. Myös muut Siilinjärven Hiihtoseuran edustajat hiihtivät hienosti hopeasomman loppukilpailuissa.
Viikonloppuna hiihdettiin nuorten suomenmestaruusmitaleista viesteissä ja pitkillä matkoilla Ylitornion Ainiovaaralla. Siilinjärven Hiihtoseuralaisten kirkkaimpana saavutuksena kisoista oli N20-sarjan kolmikon Päivi Roivainen, Saila Salmela ja Johanna Ukkolan viestipronssimitalit.
Raikas helmikuinen talvisää siivitti hiihtäjiä ulkoilemaan Ystävyyden Majan laturetkelle yhteensä 516 osallistujan voimin. Erityisesti lapsien ja lapsiperheiden runsaslukuinen osanotto tapahtumaan ilahdutti hiihtoseuran seuraväkeä. Tästä on hyvä jatkaa laturetken suunnittelua kohti ensi vuoden 20-vuotis juhlatapahtumaan.
Viikonvaihteessa hiihdettiin nuorten suomenmestaruuskilpailut Rokualla, jossa pohjoissavolaiset hiihtäjät loistivat erinomaisella menestyksellään kaikissa sarjoissa. Myös Siilinjärven Hiihtoseuran N20-sarjan kaksikko Päivi Roivainen ja Saila Salmela saalistivat hyvät sijoitukset kovassa seurassa.
Kaikille 5-16-vuotiaille avoin hiihtokiertue Siilinjärven ympäri käynnistyi jälleen Ahmon Avauksella keskiviikkoiltana 14.1. Alkuviikon vetisistä keliolosuhteista huolimatta avauskilpailun normaalimatkat saatiin suoritettua mukavissa hiihtotunnelmissa parin asteen pakkassäässä. Tämän jälkeen hiihtokiertue jatkuu taas Ystävyyden Majan laturetken merkeissä 21-22.2.2009.
Puijolla loppiaisena sakeassa lumipyryssä hiihdetyistä maakuntaviesteistä Siilinjärven Hiihtoseuran poikien ja naisten viestijoukkueet saavuttivat upeasti pronssimitalit.
Kuluva talvi on seuramme osalta lähtenyt mukavasti käyntiin sekä harjoituksellisesti keliolosuhteiden puolesta että kilpailullisesti kilpailumenestyksen puolesta, mistä meidän jokaisen on hyvä jatkaa kohti talven tärkeimpiä henkilökohtaisia koitoksia. Seuraavana kilpailutapahtumana maakunnassamme ovat vuorossa maakuntaviestit loppiaisena Puijolla, jonne toivotetaan kaikki mukaan kannustamaan oheisia seuramme joukkueita.