Talvikausi juhlistettiin pakettiin Ystävyyden Majalla toukokuun ensimmäisenä lauantaina, kun kevätaurinko sulatteli sopivasti talven viimeisiä lumia ja lämmitti mukavasti paikanpäälle kokoontuneen hiihtokansan tunnelmaa.
Hiihtoliiton ranking-tilastot julkaistaan vuosittain naisille ja miehille sarjoissa 18, 20, yleinen ja veteraanisarjoissa 35-vuotiaista ylöspäin 10 ikävuoden välein. Hiihtoseuralaiset saavuttivat hyviä sijoituksia sekä nuorten että veteraanien tilastoissa.
Siilinjärven hiihtokiertueen päätösosakilpailu hiihdettiin kevätauringon hellimillä Kasurilan rinteillä, jossa hiihtäjät pääsivät kokeilemaan ylämäkihiihdon haastavuutta. Päätösosakilpailu ratkaisi myös usean sarjan lopullisen järjestyksen hiihtokiertueen kokonaiskilpailussa.
Suomenmestaruustasolla hiihtävien nuortemme ohella osa hiihtoseuralaisista lapsista ja nuorista on kerännyt kilpailukokemusta myös kotipaikkakunnan ulkopuolella talven aikana hiihdetyssä neliosaisessa Pohjois-Savon Nuorisocupissa. Kilpailusarja saatiin päätökseen perinteisen tyylin yhteislähtökilpailuilla Puijolla viime viikonloppuna.
Sunnuntaina 15.3 vietettiin Yrityskeskus Innocumin piha-alueilla koko perheen hiihtopäivää, johon sisältyivät lasten ja nuorten Siilinjärvi Ski Tour sprinttikilpailut, vanhempien puulakiviestit, hiihtotaitorataa, ilmapallojen jakoa ja kaikkea muuta mukavaa ulkona liikkumista näin kevään kynnyksellä.
Viikonloppuna ratkottiin myös veteraanisarjojen suomenmestaruuksia Äänekoskella, jossa hiihtoseuran karpaasi Jouko Räsänen saalisti pronssia M55-sarjan 10 kilometrin perinteisen tyylin yhteislähtökilpailuissa sunnuntaina.
Johanna Ukkolan hyvä hiihtovire jatkui Teuvalla, kun hän hiihti suomenmestaruuteen N16-sarjan vapaan tyylin viidellä kilometrillä. Myös muut Siilinjärven Hiihtoseuran edustajat hiihtivät hienosti hopeasomman loppukilpailuissa.
Viikonloppuna hiihdettiin nuorten suomenmestaruusmitaleista viesteissä ja pitkillä matkoilla Ylitornion Ainiovaaralla. Siilinjärven Hiihtoseuralaisten kirkkaimpana saavutuksena kisoista oli N20-sarjan kolmikon Päivi Roivainen, Saila Salmela ja Johanna Ukkolan viestipronssimitalit.
Raikas helmikuinen talvisää siivitti hiihtäjiä ulkoilemaan Ystävyyden Majan laturetkelle yhteensä 516 osallistujan voimin. Erityisesti lapsien ja lapsiperheiden runsaslukuinen osanotto tapahtumaan ilahdutti hiihtoseuran seuraväkeä. Tästä on hyvä jatkaa laturetken suunnittelua kohti ensi vuoden 20-vuotis juhlatapahtumaan.