Hopeasompakoulun harjoitukset käynnistyvät kesätauon jälkeen Ahmon urheilualueella taas tiistaina 4.8 klo 17.30. Myös uudet lapset ja nuoret ovat tervetulleita mukaan toimintaan nyt tai syksyn aikana. Pikkusiilien syksyn toiminnasta tiedotetaan lähiaikoina.
Janne juoksi ennätysajallaan 2.54,43 piirinmestaruuspronssia Varpaisjärven yömaratonilla, jossa myös monia muita siilinjärveläisiä kokeili juoksukuntoaan kestävyysmatkoilla Suomen suviyössä. Janne on oiva esimerkki siitä, miten myös vanhemmalla iällä syttyneellä kilpailukipinällä voidaan rikkoa rajoja.
Legendaarinen Siilinjärven yläkoulun liikuntatuntien maastojuoksutesti 1,8 kilometriä ja sen ennätys (5.48) vuodelta 2001 odottaa edelleen rikkojaansa. Legendan mukaan ennätyksenhaltija on lupautunut tarjoamaan pullakahvit nuorelle urheilijalle, joka ottaa tämän ennätyksen haltuunsa liikuntatunnilla. Maastojuoksua on mahdollisuus harjoitella kolmiosaisilla tikkarimaastoilla, jotka ovat avoimet seurasta ja lajista riippumatta.
Siilinjärven Hiihtoseuran nuorista urheilijoista Sampsa Lietonen osallistui viikonloppuna Savonlinnassa järjestettyihin suomenmestaruusmaastoihin, jossa usean eri lajin edustajat testasivat keväistä juoksuvauhtiaan kovatasoisessa seurassa. Sampsa sijoittui hyvin 31. sijalle M19-sarjassa.
Suomen Hiihtoliiton valtakunnallisessa seuraluokittelussa hiihtoseura sijoittui 52. sijalle (462 luokiteltua seuraa), mikä sijoittaa seuran ykkösluokkaan. SiiHS menestyi tasaisen varmasti luokittelun kaikilla kolmella tarkastelualueella: nuorisotoiminta, huippu-urheilu ja harrasteliikunta.
Hiihtoliitto on julkaissut maastohiihdon alle 18-vuotiaiden valmennusryhmän (1992 ja 1993 syntyneet) kokoonpanon kaudelle 2009-2010. Siilinjärven Hiihtoseuran nuorista ryhmään pääsi Hopea Somman loppukilpailussa N16-sarjan suomenmestaruuden saalistanut Johanna Ukkola.
Talvikausi juhlistettiin pakettiin Ystävyyden Majalla toukokuun ensimmäisenä lauantaina, kun kevätaurinko sulatteli sopivasti talven viimeisiä lumia ja lämmitti mukavasti paikanpäälle kokoontuneen hiihtokansan tunnelmaa.
Hiihtoliiton ranking-tilastot julkaistaan vuosittain naisille ja miehille sarjoissa 18, 20, yleinen ja veteraanisarjoissa 35-vuotiaista ylöspäin 10 ikävuoden välein. Hiihtoseuralaiset saavuttivat hyviä sijoituksia sekä nuorten että veteraanien tilastoissa.
Siilinjärven hiihtokiertueen päätösosakilpailu hiihdettiin kevätauringon hellimillä Kasurilan rinteillä, jossa hiihtäjät pääsivät kokeilemaan ylämäkihiihdon haastavuutta. Päätösosakilpailu ratkaisi myös usean sarjan lopullisen järjestyksen hiihtokiertueen kokonaiskilpailussa.
Suomenmestaruustasolla hiihtävien nuortemme ohella osa hiihtoseuralaisista lapsista ja nuorista on kerännyt kilpailukokemusta myös kotipaikkakunnan ulkopuolella talven aikana hiihdetyssä neliosaisessa Pohjois-Savon Nuorisocupissa. Kilpailusarja saatiin päätökseen perinteisen tyylin yhteislähtökilpailuilla Puijolla viime viikonloppuna.