Kolmannen kerran järjestetty syksyinen sauvakävelytapahtuma keräsi toista sataa kuntoilijaa nauttimaan syysluonnosta ja nuotion lämmöstä Patikkalan lammella sunnuntaina 18.10.
Perinteinen hiihtoseuran syysleiri kokosi yhteen seuran nuorempia ja vähän vanhempia urheilijoita harjoittelemaan Ystävyyden Majalle syysloman alkajaisiksi. Harjoittelun ohella leiri tarjosi varmasti kaikille myös paljon unohtumattomia kokemuksia ja muistoja.
Tulevalle kaudelle 2009-10 kukin maksaa oman lisenssinsä tai skipassinsa seuraavalla tavalla.
Syyskauden perinteiset maakuntaviestit juostiin tänä vuonna Siilinjärvellä, jossa seuramme naisjoukkue taisteli upeasti hopeaa. Miesten ykkösjoukkue kiihdytteli puolestaan aivan mitalin tuntumaan neljänneksi. Tyttöjen ja poikien 12-vuotiaiden joukkueet sekä miesten kakkosjoukkue olivat myös hienosti mukana viestitapahtumassa keräämässä kokemusta tulevan talven koitoksiin.
Pikkusiilien hiihtokoulutoimintaan ilmoittautuminen on käynnistynyt, ja toiminta alkaa lokakuun ensimmäisenä tiistaina 6.10. Hiihtokoulu on osa Löydä Liikunta -kerhotoimintaa, jossa hiihtämisen ohella tutustaan myös muihin lajeihin ja liikkumismuotoihin. Tervetuloa mukaan iloiseen pikkusiilien joukkoon!
Hopeasompakoulun harjoitukset käynnistyvät kesätauon jälkeen Ahmon urheilualueella taas tiistaina 4.8 klo 17.30. Myös uudet lapset ja nuoret ovat tervetulleita mukaan toimintaan nyt tai syksyn aikana. Pikkusiilien syksyn toiminnasta tiedotetaan lähiaikoina.
Janne juoksi ennätysajallaan 2.54,43 piirinmestaruuspronssia Varpaisjärven yömaratonilla, jossa myös monia muita siilinjärveläisiä kokeili juoksukuntoaan kestävyysmatkoilla Suomen suviyössä. Janne on oiva esimerkki siitä, miten myös vanhemmalla iällä syttyneellä kilpailukipinällä voidaan rikkoa rajoja.
Legendaarinen Siilinjärven yläkoulun liikuntatuntien maastojuoksutesti 1,8 kilometriä ja sen ennätys (5.48) vuodelta 2001 odottaa edelleen rikkojaansa. Legendan mukaan ennätyksenhaltija on lupautunut tarjoamaan pullakahvit nuorelle urheilijalle, joka ottaa tämän ennätyksen haltuunsa liikuntatunnilla. Maastojuoksua on mahdollisuus harjoitella kolmiosaisilla tikkarimaastoilla, jotka ovat avoimet seurasta ja lajista riippumatta.
Siilinjärven Hiihtoseuran nuorista urheilijoista Sampsa Lietonen osallistui viikonloppuna Savonlinnassa järjestettyihin suomenmestaruusmaastoihin, jossa usean eri lajin edustajat testasivat keväistä juoksuvauhtiaan kovatasoisessa seurassa. Sampsa sijoittui hyvin 31. sijalle M19-sarjassa.
Suomen Hiihtoliiton valtakunnallisessa seuraluokittelussa hiihtoseura sijoittui 52. sijalle (462 luokiteltua seuraa), mikä sijoittaa seuran ykkösluokkaan. SiiHS menestyi tasaisen varmasti luokittelun kaikilla kolmella tarkastelualueella: nuorisotoiminta, huippu-urheilu ja harrasteliikunta.