Siilinjärven Hiihtoseuran kummikoulun Hamulan ala-asteen oppilaat ja opettajat pääsivät opettelemaan hiihtotaitoja jälleen hyvässä opissa, kun hiihtoseuran ammattitaitoiset ohjaajat kävivät antamassa hiihtoneuvoja paikanpäällä kuluvalla viikolla
Piirinmestaruusviikonloppuna sivakoitiin lauantaina henkilökohtaiset matkat perinteisellä tyylillä ja sunnuntaina nuorten kolmen osuuden viestit (1 perinteisellä ja 2 vapaalla) sekä sprinttiviestit vapaalla tyylillä.
Pakkasen siirtämät kilpailut päästiin viemään läpi neljännellä yrittämällä, mutta maanantai-ilta tarjosi lopulta hienot talviset olosuhteet pohjoissavolaiselle hiihtoväelle kisailla Siilinjärvellä. Sijoitukset saatiin ratkottua ja tulokset ovat selattavissa.
Siilinjärvi Ski Tourin kolmivuotisen historian aikana Ahmon Avauksessa olemma saaneet kokea joka vuosi erilaisia talvisia olosuhteita. Tänä vuonna pääsimme avaamaan tourin ankaran pakkasjakson jälkeen lumisateisissa olosuhteissa.
Johannan ensi kosketus kansainväliseen hiihtovauhtiin onnistui upeasti perjantain vapaan tyylin sprinttihiihdoissa, kun tuomisena oli henkilökohtainen Pohjoismaiden mestaruushopeamitali. Mitalisaalis tuplaantui vielä sunnuntain viesteissä, joissa Johanna kiri ankkuriosuudella Suomen joukkueen hopealle.
Siilinjärven Hiihtoseura on valittu arvostettuun Nuori Suomi -sinettiseurojen joukkoon, mikä kertoo laadukkaasta lasten ja nuorten seuratoiminnastamme.
Johanna Ukkola saavutti kultaa ja pronssia N17-sarjassa viikonvaihteessa Imatralla käydyissä 17-23-vuotiaiden nuorten suomenmestaruuskilpailuista. Velipoika Juuso hiihti tasaisen varmasti 8.sijalle M17-sarjan molempien päivien lähdöissä.
Sunnuntaina 10.1 hiihdettiin Puijolla N20- ja M20-sarjan suomenmestaruuksista yhdistelmähiihdoissa, jossa Johanna Ukkola kokeili hienosti vauhtiaan vanhempien joukossa hiihtäen niukasti mitalin tuntumaan 4.sijalle. Muista hiihtoseuralaisista N20-sarjassa Mari Ukkonen 25. ja Laura Kiema 32. sekä M20-sarjassa Jesse Ukkola 22.
Vieremän maakuntaviestitapahtuma siirretty pakkasen vuoksi 14.2 - katsotaan helmikuussa uudelleen, millä kokoonpanoilla hyökätään kilpaan mukaan.