Hopeasompakoulun harjoitukset ovat palanneet kesätauolta kahden harjoituksen viikkorytmiin. Hiihtoseuran 3-ottelusta ja muista syksyn tapahtumista voit saada lisäinformaatiota toimintakalenterista. Syksyllä käynnistyvistä 4-6v Liikkarista ja 7-10v Hiihtokoulusta lisäinformaatiota seuran kotisivuilla myöhemmin elokuussa.
Tänä vuonna Iisalmen Sankariniemen Sisulisä- ja Lapinlahden Mondoareenan Piirinmestaruusviesteissä juoksi myös hiihtoseuran joukkueita. T11-sarjan joukkue oli mukana 4*50m ja 4*600m viesteissä ja M19-sarjan joukkue juoksi kultamitalit 3*800m viestissä.
Avoimia tikkarimaastoja juostaan taas alku- ja syyskesästä. Tule kokeilemaan vauhtiasi maastossa.
Keskiviikkoillan lämmin kevätsää tarjosi loistavat puitteet vastaanottaa Nuori Suomen Sinettiseura laatumerkkiä sekä muistella hiihtoseuralaisten menneen talven loistohetkiä kauden päättäjäisissä.
Pohjois-Savon Hiihto ry kevätparlamentti järjestetään 20.5 klo 17.30 alkaen Hotelli Rauhalahdessa. Tilaisuuden yhteydessä palkitaan piirin parhaita urheilijoita sekä jaetaan viimein ratkenneet Pohjois-Savon nuorisocupin kokonaiskilpailun palkinnot, joita on jokaiselle oheisen tuloslistan mukaan.
Lumien sulettua myös hiihtäjät ovat hiljalleen suunnanneet liikkumaan maastopoluille. Sunnuntaina Veremällä käydyissä sisulisä- ja pm-maastoissa hiihtoseuralaiset ja muut siilinjärveläiset saavuttivat paljon mitalisijoja ja hyviä suorituksia.
Torstai-iltana kevään viimeisille lumille kokoontui mukava joukko nuoria hiihtäjiä ottamaan mittaa Kasurilan laskettelurinteistä, jotka olivat tänä vuonna mukavan pehmeitä noustavaksi. Kasurilan Valloituksen tulokset ovat selattavissa.
Koko talvea vaivannut huono jäähiihtotilanne ei houkutellut hiihtokansaa laturetkelle runsain joukoin pääsiäisen aikaan, vaan järjestyksessään 20. Ystävyyden Majan Laturetken osallistujajoukko jäi vähäiseksi tänä vuonna. Toivottavasti ensi talvena jäälatutilanne olisi suotuisampi.
Viikonloppuna hiihdetyissä yleisen sarjan Suomenmestaruuskilpailuissa Hiihtoseuran naisjoukkue sijoittui mukavasti 25. sijalle. Muutama rohkea uhmasi vielä vesikeliä sunnuntain pitkillä matkoilla.
Veteraanisarjojen eli yli 35-vuotiaiden suomenmestaruusmitaleista hiihdettiin Pyhäjärvellä viikonlopun aikana. Siilinjärven Hiihtoseuran ikinuori Jouko Räsänen ylsi mitalin viereen sunnuntaina.