Lumien sulettua myös hiihtäjät ovat hiljalleen suunnanneet liikkumaan maastopoluille. Sunnuntaina Veremällä käydyissä sisulisä- ja pm-maastoissa hiihtoseuralaiset ja muut siilinjärveläiset saavuttivat paljon mitalisijoja ja hyviä suorituksia.
Torstai-iltana kevään viimeisille lumille kokoontui mukava joukko nuoria hiihtäjiä ottamaan mittaa Kasurilan laskettelurinteistä, jotka olivat tänä vuonna mukavan pehmeitä noustavaksi. Kasurilan Valloituksen tulokset ovat selattavissa.
Koko talvea vaivannut huono jäähiihtotilanne ei houkutellut hiihtokansaa laturetkelle runsain joukoin pääsiäisen aikaan, vaan järjestyksessään 20. Ystävyyden Majan Laturetken osallistujajoukko jäi vähäiseksi tänä vuonna. Toivottavasti ensi talvena jäälatutilanne olisi suotuisampi.
Viikonloppuna hiihdetyissä yleisen sarjan Suomenmestaruuskilpailuissa Hiihtoseuran naisjoukkue sijoittui mukavasti 25. sijalle. Muutama rohkea uhmasi vielä vesikeliä sunnuntain pitkillä matkoilla.
Veteraanisarjojen eli yli 35-vuotiaiden suomenmestaruusmitaleista hiihdettiin Pyhäjärvellä viikonlopun aikana. Siilinjärven Hiihtoseuran ikinuori Jouko Räsänen ylsi mitalin viereen sunnuntaina.
Helmikuulta pakkasen takia siirretyt hopeasompafinaalit hiihdettiin Paloheinässä viikonlopun aikana. Hiihtoseuralaisille kilpailut tarjosivat mukavia sijoituksia ja paljon kokemusta isoista kilpailuista.
Siilinjärven Hiihtokiertue jatkui Harjamäen pelloilla Innocum Sprintin merkeissä, jossa koettiin tiukkoja taistoja ja iloisia suorituksia lasten ja nuorten sarjoissa. Sprinttien jälkeen hiihdetyn kylien ja alueiden välisen puulakiviestin kiertopalkinto matkasi Leppäkaarteeseen.
Seinäjoen tangokaupungissa hiihdettiin viikonloppuna nuorten suomenmestaruuksista sprinttikilpailuissa sekä koululiikuntaliiton mestaruuksista pikamatkoilla. Hiihtoseurasta oli mukana pienehkö mutta menestyksekäs joukkue.
Siilinjärven Hiihtoseuran nuorisokaarti saavutti hyviä sijoituksia Mikkelin nuorten suomenmestaruuskilpailujen viesteissä ja pitkillä matkoilla viikonlopun aikana, vaikka erityisesti huoltojoukoille haastavissa olosuhteissa hiihdetyissä kilpailuissa mitalit jäivätkin saavuttamatta tällä kertaa.
Perinteinen maakuntaviestitapahtuma hiihdettiin tänä vuonna Vieremällä Rientolan maastoisssa, jossa hiihtoseuran naisporukka saavutti tiukan taistelun tuloksena pronssia. Miehet 1-joukkue oli 4., tytöt 6., pojat 7. ja miehet 2-joukkue 13. sijalla