Norjan Pohjoismaiden mestaruushiihdoista vahvaa kokemusta hakenut Arsi Ruuskanen valittiin mukaan Suomen 30 urheilijan joukkueeseen Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille Turkkiin 11-18.2.2017. Onnea matkaan!
Siilinjärven Ahmon urheilualueella vietettiin maastohiihdon superviikonloppua, kun lauantaina kilpailtiin Pohjois-Savon Piirinmestaruudet henkilökohtaisilla matkoilla vapaalla hiihtotavalla ja sunnuntaina 98. Pohjois-Savon Maakuntaviesti sarjoittain. Kaiken kaikkiaan onnistunut hiihtoviikonloppu on takanapäin ja tulokset saatiin lopulta ratkottua myös osuuksittain.
Arsi Ruuskasen viime sunnuntain vapaan 15 kilometrin Suomenmestaruus takasi paikan kisakoneeseen nuorten pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Norjan Trondheimiin tulevaksi viikonlopuksi. Tästä syystä Arsi ei valitettavasti ole vahvistamassa miesten maakuntaviestijoukkuetta kotikilpailuissa, mutta seura toivottaa onnea matkaan tärkeämpiin kilpailuihin.
Seurayhteistyönä toteutettava Tuisku lumilajikoulu käynnistyy lumilajiriehalla Siilinjärven Kuilulla keskiviikkoiltana 25.1.2017 klo 18-19.30.
Tilatut Nonamen seura-asut ovat noudettavissa Talouspalvelut TiMan toimistolta - sovittele aikataulua Janin kanssa, puh: 040-8406363.
Seuraavassa nimettynä Siilinjärven Hiihtoseuran joukkueet maakuntaviestijuoksuun Karttulaan 1.10.2016. Muistathan saapua paikanpäälle viimeistään tuntia ennen oman sarjan lähtöä. Mikäli estyt lähtemästä viestiin, niin otathan pikimmiten yhteyttä Jani Tikkaseen tai joukkueen yhteyshenkilöön. Joukkueen yhteyshenkilöltä löytyvät joukkueen numerot kilpailupaikalta.
Ensimmäistä kertaa historiassa Puijolla Hopeasompaviikonloppu oli kolmipäiväinen kilpailutapahtuma, kun perjantaina hiihdettiin vapaan tyylin sprintit, lauantaina normaalimatkat perinteisellä tyylillä ja sunnuntaina viestit vapaalla tyylillä. Puijon Hopeasompaviikonloppu onnistui hiihtoseuralaisislta 13-16-vuotiailta nuorilta kokonaisuudessaan erinomaisin tuloksin, joista kirkkaimpana palkintosijoituksille perjantaina Tomi Lyytikäisen sprintin 7.sija ja lauantaina normaalimatkan 16.sija P14-sarjassa sekä sunnuntaina P14-sarjan viestitrion Tomi, Pietari ja Erno 7.sija. Henkilökohtaisten matkojen seurapisteissä olimme 46.sijalla, kun pisteitä sai 96 seuraa, ja viestipisteissä 35.sijalla (99 seuraa pisteillä).
Viikonloppuna hiihdettiin 25. Ystävyyden Majan Laturetki ja sunnuntaina laturetken lomassa hiihdettiin myös kilpaa perinteisillä jääladuilla. Erinomaiset jäälatuolosuhteet keräsivät jäälle lähes 500 hiihtäjää molemmat tapahtumat mukaan lukien viikonlopun aikaan. Toivottavasti myös tulevina talvina pääsemme nauttimaan samanlaisista jääladuista.
Torstai-iltana Kuilun montun alueella päästiin kisailemaan hiihtotaitojen ja nopeuden avulla, kun vuorossa olivat Siilinjärvi Ski Tourin Skicrossit. Tämä uusi hiihtokilpailumuoto pitää sisällään muun muassa pujotttelua ja hyppyreitä, mikä samalla kehittää myös lasten ja nuorten monipuolisia hiihtotaitoja. Toivottavasti tämän kilpailumuodon myötä myös Suomesta tulee taitavia hiihtäjiä maailmancupin alamäkiosuuksille. Nuoremmat kisailivat radalla aika-ajon ja vanhemmat aika-ajon sekä finaalihiihdot, mikä toimi samalla myös hyvänä sprinttiharjoituksena tuleviin hopeasompasprintteihin. Tulokset saatiin ratkottua iloisin mielin talvisessa kelissä, kun viime päivät olemme saaneet ilahduttavan runsaasti lunta Siilinjärvelle.
Siilinjärven Hiihtoseurasta lähtee mukaan Pohjois-Savon Maakuntaviestiin Kiuruvedelle ennätykselliset 13 joukkuetta ensi lauantaina. Tämä viesti toimii ohjeistuksena joukkueiden jäsenille ja huoltajille, jotta saadaan kaikki mukava hiihtotapahtuma paikanpäällä.