Tänä talvena aikuisten hiihtokoulu järjestettiin yhteistyössä Fontanellan kanssa kunnossa kaiken ikää projektin merkeissä. Hiihtokoulukertoja oli yksi molemmille tyyleille: vapaalle ja perinteiselle, joista vapaan hiihtokerta oli selkeästi suositumpi. Hiihtokoululaisia tuli kuitenkin kouluun myös ympäryskunnista asti, mistä syystä koululle on selkeää tilausta talvisin. Hiihtokoululaiset saivat oppia hiihdon eri tekniikoista, joita jokainen oppilas pääsee sitten kehittämään eteenpäin omilla lenkeillään koulun jälkeen. Myös välineistä ja niiden huollosta keskusteltiin, mutta tarkempaa infoa näistä ohjattiin kysymään lähialueiden ammattitaitoisista urheiluliikkeistä ja niiden järjetämistä väline- ja huoltotapahtumista.
Siilinjärven Hiihtoseuran naisten joukkue löysi kokonaisuutena sopivan vireen Keuruun Sm-Hiihtoihin tahmean tammikuun alun jälkeen, mistä kirkkaimpana osoituksena Päivi Roivaisen ja Johanna Ukkolan sunnuntain parisprintin Sm-Pronssimitalit. Kokonaiskilpailussa joukkue jatkaa sijalla 5 kohden kevään Kontiolahden ja Ylitornion viestejä. Välissä käydään kuitenkin Lahden MM-kilpailut, josta odotamme menestystä koko Suomen joukkueelle.
Norjan Pohjoismaiden mestaruushiihdoista vahvaa kokemusta hakenut Arsi Ruuskanen valittiin mukaan Suomen 30 urheilijan joukkueeseen Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille Turkkiin 11-18.2.2017. Onnea matkaan!
Siilinjärven Ahmon urheilualueella vietettiin maastohiihdon superviikonloppua, kun lauantaina kilpailtiin Pohjois-Savon Piirinmestaruudet henkilökohtaisilla matkoilla vapaalla hiihtotavalla ja sunnuntaina 98. Pohjois-Savon Maakuntaviesti sarjoittain. Kaiken kaikkiaan onnistunut hiihtoviikonloppu on takanapäin ja tulokset saatiin lopulta ratkottua myös osuuksittain.
Arsi Ruuskasen viime sunnuntain vapaan 15 kilometrin Suomenmestaruus takasi paikan kisakoneeseen nuorten pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Norjan Trondheimiin tulevaksi viikonlopuksi. Tästä syystä Arsi ei valitettavasti ole vahvistamassa miesten maakuntaviestijoukkuetta kotikilpailuissa, mutta seura toivottaa onnea matkaan tärkeämpiin kilpailuihin.
Seurayhteistyönä toteutettava Tuisku lumilajikoulu käynnistyy lumilajiriehalla Siilinjärven Kuilulla keskiviikkoiltana 25.1.2017 klo 18-19.30.
Tilatut Nonamen seura-asut ovat noudettavissa Talouspalvelut TiMan toimistolta - sovittele aikataulua Janin kanssa, puh: 040-8406363.
Seuraavassa nimettynä Siilinjärven Hiihtoseuran joukkueet maakuntaviestijuoksuun Karttulaan 1.10.2016. Muistathan saapua paikanpäälle viimeistään tuntia ennen oman sarjan lähtöä. Mikäli estyt lähtemästä viestiin, niin otathan pikimmiten yhteyttä Jani Tikkaseen tai joukkueen yhteyshenkilöön. Joukkueen yhteyshenkilöltä löytyvät joukkueen numerot kilpailupaikalta.
Ensimmäistä kertaa historiassa Puijolla Hopeasompaviikonloppu oli kolmipäiväinen kilpailutapahtuma, kun perjantaina hiihdettiin vapaan tyylin sprintit, lauantaina normaalimatkat perinteisellä tyylillä ja sunnuntaina viestit vapaalla tyylillä. Puijon Hopeasompaviikonloppu onnistui hiihtoseuralaisislta 13-16-vuotiailta nuorilta kokonaisuudessaan erinomaisin tuloksin, joista kirkkaimpana palkintosijoituksille perjantaina Tomi Lyytikäisen sprintin 7.sija ja lauantaina normaalimatkan 16.sija P14-sarjassa sekä sunnuntaina P14-sarjan viestitrion Tomi, Pietari ja Erno 7.sija. Henkilökohtaisten matkojen seurapisteissä olimme 46.sijalla, kun pisteitä sai 96 seuraa, ja viestipisteissä 35.sijalla (99 seuraa pisteillä).
Viikonloppuna hiihdettiin 25. Ystävyyden Majan Laturetki ja sunnuntaina laturetken lomassa hiihdettiin myös kilpaa perinteisillä jääladuilla. Erinomaiset jäälatuolosuhteet keräsivät jäälle lähes 500 hiihtäjää molemmat tapahtumat mukaan lukien viikonlopun aikaan. Toivottavasti myös tulevina talvina pääsemme nauttimaan samanlaisista jääladuista.