Viikonloppuna ratkottiin yleisen sarjan talven viimeiset suomenmestaruusmitalit sprinteissä, viesteissä ja pitkillä matkoilla. Siilinjärven Hiihtoseuran edustajia oli mukana kilpailuissa jokaisena päivänä.
Siilinjärvi Ski Tour jatkui lasten ja nuorten sprinttilähdöillä sekä perinteisellä kyläviestillä Yrityskeskus Innocumin peltoalueilla Harjamäessä sunnuntaina. Aurinkoisessa säässä hiihdetyissä lähdöissä nähtiin tiukkoja kamppailuja ja iloista urheilumieltä.
Iisalmen Paloisvuorella taisteltiin veteraanisarjojen eli yli 35-vuotiaiden sarjojen suomenmestaruuksista viikonlopun aikana. Siilinjärven Hiihtoseuran ikinuori Jouko Räsänen saavutti kultaa lauantain vapaan tyylin 10 kilometrillä M60-sarjassa. Sunnuntaina perinteisen matkalla Jouko jäi niukasti mitalilta neljännelle sijalle.
Viikonloppuna Vuokatissa koettiin suurta hiihtourheilun juhlaa, kun Hopeasomman 40-vuotisjuhlakilpailuun kokoontui yhteensä tuhatkunta nuorta Pohjoismaisten lajien urheilijaa. Hiihtoseuralaisia oli mukana maastohiihdossa sekä lauantain henkilökohtaisilla matkoilla että sunnuntain viesteissä
Viikonloppuna hiihdettiin nuorten suomenmestaruussprintit ja koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut Saarijärven Kusiaismäen vaativissa maastoissa. Johannan ohella myös muut hiihtoseuralaiset menestyivät mukavasti molemmilla matkoilla.
Siilinjärven Hiihtoseuran kummikoulu Hamulan koulu voitti koululaisten maakuntaviestin Leppävirralla. Hamulan 2-joukkue sijoittui 10., Siilinlahden koulu 18. ja Toivalan ala-aste 21. sijalle. Kummikoulutoiminta Hamulan koulun kanssa jatkuu 1-2-luokkalaisten hiihtotunneilla keskiviikkona.
21. Ystävyyden Majan Laturetki keräsi toista sataa hiihtäjää nauttimaan aurinkoisesta pakkassäästä Kevättömän ja Pöljän järven jäälle lauantain ja sunnuntain aikana.
Viikonloppuna kilpailtiin yleisen sarjan suomenmestaruusmitaleista Vöyrillä, jossa kovimmat kärkinimet antoivat samalla näyttöjä Oslon maailmanmestaruuskilpailuihin. Siilinjärven Hiihtoseurasta oli mukana Päivi Roivainen ja Mari Ukkonen naisten P10 kilometrin kilpailussa lauantaina.
Siilinjärvi Ski Tour päästiin avamaan normaalimatkoilla Ahmolla kauniissa talvisessa hiihtokelissä, kun aurinko paistoi nuorten hiihtäjien uurastaessa laduilla.
Pohjois-Savossa nuorisocup jouduttiin siirtämään pakkasen myötä myöhäisempään ajankohtaan viikonlopun aikana, kun samaan aikaan 20-sarjalaiset pääsivät ratkomaan yhdistelmähiihdon suomenmestaruusmitaleista Vöyrissä.