Tänä vuonna valtion toiminnallista kehittämistukea myönnettiin 463 seurahankkeelle yhteensä yli miljoona euroa. Siilinjärven Hiihtoseura sai tukea 11-15-vuotiaiden harjoituskulttuurin kehittämishankkeeseen sekä aikuisten terveyttä edistävään liikuntahankkeeseen, joista kuulemme lisää lähiaikoina.
Pohjois-Savon sisulisä- ja piirinmestaruusmaastot juostiin tänä vuonna Ahmon urheilualueella Siilinjärven Ponnistuksen järjestämä. Yhteensä noin 160 pohjoissavolaisen juoksijan joukosta mitalisijoille hiihtoseuralaisista ylsivät P9 1. Tomi Lyytikäinen, T10 2. Saara Porthan ja T14 3. Marika Ikäläinen.
Suomen maastohiihdon valmennusryhmät on valittu kaudelle 2011-12. Siilinjärven Hiihtoseuralaisista Johanna Ukkola valittiin nuorten maajoukkueeseen, joka kulkee nimellä ST1-ryhmä. Ukkolan sisaruksista Juuso ja Juho valittiin Pohjoisen alueen Kultasomparyhmään.
Viikonloppuna Nivalan kankailla miteltiin maastojuoksun mestaruuksista junioreiden Flying Finns -juoksukoulusarjassa ja hieman vanhempien Suomenmestaruusmaastoissa. Hiihtoseuralaisista Saara Porthan sijoittu pronssille T10-sarjassa ja Hannes Rautiainen juoksi 80. sijalle M17-sarjassa.
Siilinjärven Hiihtoseura sijoittui valtakunnallisessa seuraluokittelussa kaudella 2010-11 sijalle 21., kun luokittelussa oli mukana yhteensä 448 hiihtoseuraa tänä vuonna. Sijoitus on jo hyvin lähellä 20 parhaan hiihtoseuran valioluokkaa.
Valtakunnallinen seuraluokittelu julkaistiin Suomen Hiihtoliiton liittovaltuuston kevätkokouksessa Jyväskylässä. Siilinjärven Hiihtoseura Pohjois-Savon piirin parhaana hiihtoseurana on ensimmäinen seura, joka ei vielä tänä vuonna mahtunut valioluokkaan seuraluokittelun 21. sijallaan.
Pohjois-Savon Nuorisocupissa kilpailtiin neljä osakilpailua talven aikana ikäluokissa 8-20-vuotiaat. Hiihtoseuran nuorisojoukko osallistui ja menestyi laajalla rintamalla cupin kilpailuissa. Kokonaiskilpailun palkintojenjako suoritetaan Maaningan urheilutalolla 30.4 klo 15.
Siilinjärvi Ski Tourin perinteisenä viimeisenä etappina suoritettiin Kasurilan laskettelukeskuksessa rinnehiihdot, jossa hiihtäjät pääsivät kokeilemaan ylämäkihiihtoa laskettelurinteessä ja ratkaisemaan kokonaiskilpailun tulokset.
Rukan kovissa maastoissa hiihdettiin talven viimeisistä Suomenmestaruusmitaleista nuorten sarjoissa. Viikonlopun aikana ohjelmassa olivat viestit ja henkilökohtaiset pitkät matkat.
Viikonloppuna ratkottiin yleisen sarjan talven viimeiset suomenmestaruusmitalit sprinteissä, viesteissä ja pitkillä matkoilla. Siilinjärven Hiihtoseuran edustajia oli mukana kilpailuissa jokaisena päivänä.