Viikonloppuna Nivalan kankailla miteltiin maastojuoksun mestaruuksista junioreiden Flying Finns -juoksukoulusarjassa ja hieman vanhempien Suomenmestaruusmaastoissa. Hiihtoseuralaisista Saara Porthan sijoittu pronssille T10-sarjassa ja Hannes Rautiainen juoksi 80. sijalle M17-sarjassa.
Siilinjärven Hiihtoseura sijoittui valtakunnallisessa seuraluokittelussa kaudella 2010-11 sijalle 21., kun luokittelussa oli mukana yhteensä 448 hiihtoseuraa tänä vuonna. Sijoitus on jo hyvin lähellä 20 parhaan hiihtoseuran valioluokkaa.
Valtakunnallinen seuraluokittelu julkaistiin Suomen Hiihtoliiton liittovaltuuston kevätkokouksessa Jyväskylässä. Siilinjärven Hiihtoseura Pohjois-Savon piirin parhaana hiihtoseurana on ensimmäinen seura, joka ei vielä tänä vuonna mahtunut valioluokkaan seuraluokittelun 21. sijallaan.
Pohjois-Savon Nuorisocupissa kilpailtiin neljä osakilpailua talven aikana ikäluokissa 8-20-vuotiaat. Hiihtoseuran nuorisojoukko osallistui ja menestyi laajalla rintamalla cupin kilpailuissa. Kokonaiskilpailun palkintojenjako suoritetaan Maaningan urheilutalolla 30.4 klo 15.
Siilinjärvi Ski Tourin perinteisenä viimeisenä etappina suoritettiin Kasurilan laskettelukeskuksessa rinnehiihdot, jossa hiihtäjät pääsivät kokeilemaan ylämäkihiihtoa laskettelurinteessä ja ratkaisemaan kokonaiskilpailun tulokset.
Rukan kovissa maastoissa hiihdettiin talven viimeisistä Suomenmestaruusmitaleista nuorten sarjoissa. Viikonlopun aikana ohjelmassa olivat viestit ja henkilökohtaiset pitkät matkat.
Viikonloppuna ratkottiin yleisen sarjan talven viimeiset suomenmestaruusmitalit sprinteissä, viesteissä ja pitkillä matkoilla. Siilinjärven Hiihtoseuran edustajia oli mukana kilpailuissa jokaisena päivänä.
Siilinjärvi Ski Tour jatkui lasten ja nuorten sprinttilähdöillä sekä perinteisellä kyläviestillä Yrityskeskus Innocumin peltoalueilla Harjamäessä sunnuntaina. Aurinkoisessa säässä hiihdetyissä lähdöissä nähtiin tiukkoja kamppailuja ja iloista urheilumieltä.
Iisalmen Paloisvuorella taisteltiin veteraanisarjojen eli yli 35-vuotiaiden sarjojen suomenmestaruuksista viikonlopun aikana. Siilinjärven Hiihtoseuran ikinuori Jouko Räsänen saavutti kultaa lauantain vapaan tyylin 10 kilometrillä M60-sarjassa. Sunnuntaina perinteisen matkalla Jouko jäi niukasti mitalilta neljännelle sijalle.
Viikonloppuna Vuokatissa koettiin suurta hiihtourheilun juhlaa, kun Hopeasomman 40-vuotisjuhlakilpailuun kokoontui yhteensä tuhatkunta nuorta Pohjoismaisten lajien urheilijaa. Hiihtoseuralaisia oli mukana maastohiihdossa sekä lauantain henkilökohtaisilla matkoilla että sunnuntain viesteissä