Talven aikana hiihdettiin myös neliosainen Pohjois-Savon Nuorisocup, jossa nuorilla hiihtäjillä on hyvä ottaa ensiaskeleita kotipaikkakuntansa ulkopuolisiin kilpailuihin 8-18-vuotiaiden sarjoissa. Nuorisocupin osakilpailuja hiihdettiin Maaningalla, Pielavedellä, Sonkajärvellä ja Iisalmessa. Kokonaiskilpailuun osallistuvat kaikki vähintään kolmessa osakilpailussa mukana olleet hiihtäjät ja kokonaiskilpailun palkintojenjako suoritetaan Leppävirralla 14.4.2012 klo 14.
93. Pohjois-Savon Maakuntaviesti hiihdettiin tänä vuonna Leppävirralla aprillipäivänä 1.4.2012, jossa aurinkoinen keväinen keli ja piirin huippu-urheilijat toivat arvoisensa tunnelman tapahtumaan. Siilinjärven Hiihtoseura saavutti viesteistä yhteensä viisi mitalia ja hiihti tasaisesti pistesijoille kaikissa sarjoissa, mikä takasi hiihtoseuralle seurakilpailun voiton ja isoimman kiertopalkinnon takaisin Siilinjärvelle.
Imatralla hiihdettiin talven toiset yleisen sarjan suomenmestaruuskilpailut, joissa oli ohjelmassa perjantaina perinteisen tyylin sprintti, lauantaina viestit ja sunnuntaina perinteisen tyylin pitkät matkat. Hiihtoseura oli mukana lauantaina naisten viestissä sijoittuen lopulta 24. sijalle. Sunnuntaina naisten 30 kilometrille lähtivät mukaan Tiina Moilanen ja Päivi Roivainen.
Maaliskuun lopussa perinteisesti hiihdetty Siilinjärvi Ski Tourin osakilpailu INNOCUM Sprintti päästiin kilpailemaan kauniissa aurinkoisessa pakkassäässä tänä vuonna. Lasten ja nuorten sprinteissä nähtiin sopivasti tiukkoja tilanteita lajin luonteeseen kuuluen, mutta tulokset saatiin kuitenkin ratkottua sovussa taistellen. Siilinjärven kylien ja alueiden väliseen puulaakiviestiin tuli mukaan myös vieraileva joukkue Virosta, joka saalisti viestin ylivoimaisen voiton nimekkäällä joukkueellaan. Varsinaisen kyläviestin kiertopalkintoon nappasi kiinnityksen jälleen kerran Leppäkaarre hieman uudistuneella joukkueellaan.
Nuorten kolmen viikonlopun suomenmestaruuskilpailuputki päättyi suomenmestaruussprintteihin ja koululiikuntaliiton mestaruushiihtoihin Kemissä. Hiihtoseuralaisista kovinta vauhtia piti yllä Johanna Ukkola N20 sarjassa hiihtäen suomenmestaruushopeaa vapaan tyylin sprintissä ja koululiikuntaliiton mestaruuteen vapaan tyylin kolmella kilometrillä.
Tänä vuonna Koululaisten Maakuntaviestiin osallistui mukavasti 24 joukkuetta, vaikka joukkuemäärissä on tapahtunut paljon vähennystä tapahtuman kymmenen vuoden takaisista alkutaipaleen joukkuemääristä. Kilpailemisen ohella viestissä voi kuitenkin edelleen nähdä alakoululaisten ilon hiihtää joukkueensa puolesta ja kannustaa muita joukkueen jäseniä. Lopputulokset ovat useimmiten toissijainen asia unohtumattoman hiihtoviestiretken rinnalla.
Nuorten suomenmestaruusurakka jatkui seuraavaksi viesteillä ja pitkillä matkoilla Kymeenlaksossa Kotkassa. Tänä vuonna hiihtoseurasta ei ollut mukana viestijoukkueita, mutta perinteisen tyylin pitkien matkojen suomenmestaruusmitaleista oli taistelemssa nuoria urheiljoitamme. Parhaimpaan menestyksiin ylsi Johanna Ukkola N20-sarjassa jääden niukasti mitalien ulkopuolelle neljännelle sijalle.
Viikonloppuna hiihtoseuran nuoret suuntasivat nuorten normaalimatkojen suomenmestaruuskilpailuihin Kiteelle. Kirkkaimpaan menestykseen hiihtoseuralaisista ylsivät Johanna Ukkola kultaa N20 (V10 km), Juuso Ukkola 7. sija M18 (V15 km) ja Päivi Roivainen 9.sija N23 (V10 km). Tiina Moilanen oli mukana perinteisessä 90 kilometrin Vasaloppet-hiihdossa Ruotsissa sijoittuen parhaana suomalaisena 24. sijalle.
Ystävyyden Majan hiihdon ohella hiihtoseuralaiset näyttivät taitojaan myös muualla Suomessa valtakunnallisissa ja kansainvälisissä hiihtokilpailuissa. Hopeasomman loppukilpailuissa kovimpaan vauhtiin hiihtoseuralaisista ylsi M13 sarjassa Arsi Ruuskanen 18. sijallaan. Finlandia-hiihdon lauantain perinteisen tyylin 50 kilometrillä Tiina Moilanen sijoittui puolestaan 7. sijalle.