Valtakunnan maastohiihtokilpailukausi käynnistyi jo lokakuussa Vuokatin Suomen Cupin osakilpailulla, jonka jälkeen marraskuussa hiihtokansa suuntasi Pohjois-Suomeen harjoittelemaan, kilpailemaan ja karsimaan paikoista maailmancupin ensimmäisten osakilpailujen joukkueisiin. Siilinjärven Hiihtoseuran nuoret hiihtäjät ovat pääosin hypänneet hiihtojunaan marras-joulukuun kansainvälisissä Fis-kilpailuissa Kontiolahdella, Lapinlahdella ja Ristijärvellä, joissa hiihtäjät ovat vielä hieman hakeneet omaa hiihtovauhtiaan talven tuleviin kilpailuihin. Alkutalven kilpailuissa kovinta vauhtia hiihtoseuralaisista ovat pitäneet yllä N20-sarjan Johanna Ukkola ja M20-sarjan Jouni Pitkänen, jotka taistelevat paikoista nuorten maailmanmestaruuskilpailuihin Tsekin Libereciin.
Siilinjärven Hiihtoseuran nuorista urheilijoista Niko Lappalanen on saanut valkolakin todisteena suoritetusta ylioppilastutkinnosta. Seuraväki onnittelee!
Sunnuntaina 21.10 järjesttiin perinteinen Siilinjärven Hiihtoseuran syksyinen kuntoilutapahtuma Patikkalanlammella, jossa liikuttiin monipuolisesti aurinkoisessa syyssäässä. Tapahtuma keräsi kokonaisuudessaan noin satakunta liikkujaa päivän aikana.
Tänä vuonna valtakunnallisessa sinettiseurojen yhteisessä seminaarissa Helsingin Katajanokalla teemana oli vanhempien rooli lasten ja nuorten kasvatustyössä urheiluseuroissa. Tätä varten Nuori Suomi on julkaissut myös huippuaikuisen valmennusvideon, johon jokainen vanhempi voi käydä tutustumassa sivun alalaidan linkin kautta.
Lauantaina juostiin perinteiset maakuntaviestijuoksut Karttulassa, jossa Siilinjärven Hiihtoseuralla oli mukana useita joukkueita hyvällä menestyksellä. Mitalisijoille hiihtoseuran joukkueista ylsivät P12 joukkue hopeallaan ja naisveteraanit pronssisijallaan.
Sunnuntaina kokooonnuttiin taas seuran porukalla perinteiselle syksyn Kinahmin vaellukselle, jonne oli tällä kertaa mukaan houkuteltu myös naapuriseurojen nuoria urheilijoita Nilsiän Nujakasta, Maaningan Mahdista ja Puijon Hiihtoseurasta.
Syksy on maastojuoksukauden juhlaa, minkä osoitti myös viime viikonloppu, kun lauantaina ratkottiin mitaleita perinteisissä sisulisä- ja piirinmestaruusmaastoissa Heinävedellä ja sunnuntaina oli vuorossa valtakunnalliset maastojuoksufinaalit Kuortaneella.
Perinteinen Siilinjärven Hiihtoseuran 3-ottelu sai ennätysosanoton Ahmon urheilualueelle tiistai-iltana. 3-ottelu saatiin kisailla lämpimässä ja tyynessä kelissä, jolloin myös useimmilla omat tulokset kehittyivät edellisvuodesta. Tässä ottelussa ei ratkota sijoituksia, vaan mitellään omien tuloksien kehittymisestä ja jokainen myös palkittiin samanlaisilla palkinnoilla.
Viikonloppuna Pudasjärvellä Suomenmestaruusmaastojen yhteydessä juostiin myös juniorisarjojen mestaruuksista Flying Finns -junnumaastoissa. Hiihtoseuran Saara Porthan sijoittui hienosti 7. sijalle T11-sarjan kahdella kilometrillä.
Siilinjärven Hiihtoseuran kausi saatiin pakettiin kauden päättäjäisissä Ystävyyden Majalla viime lauantaina. Tapahtumassa muistettiin liikkarilaisia, hiihtokoululaisia, ski tour -hiihtäjiä sekä valtakunnallisesti menestyneitä seuran urheilijoita. Seurastandaarit nro 19 ja 21 saivat Pertti Kinnunen ja Heikki Jääskeläinen.