SIILINJÄRVEN HIIHTOSEURA

Ajankohtaista

Vajaa parisataa hiihtäjää kokoontui kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen Siilin Hiihtoihin Patakukkulalle Siilinjärvellä. Yhteislähtönä hiihdetyt kansalliset rankinghiihdot onnistuivat hyvin ja Patakukkulan maastot saivat kiitosta hiihtäjiltä. Toivottavasti tavataan jälleen ensi vuonna Siilin Hiihtojen merkeissä.
Siilinjärven Hiihtoseura toivottaa jäsenilleen ja yhteistyökumppaneilleen rauhaisaa joulunaikaa sekä liukkaita lumia ja menestystä vuodelle 2013.
Vuodenvaihteen kilpailujen ilmoittautumiset sattuvat joulunpyhien aikaan, mistä syystä toivomme Sonkajärven, Äänekosken ja Vöyrin kansallisiin lähtijöitä ilmoittautumaan ilmoittautumislomakkeen kautta viimeistään jouluaattona 24.12, jolloin saamme ilmoitettu kaikki kerralla joulupäivänä. Iisalmen Visan kansalliset ovat siirtyneet sunnuntaille 30.12 ja vanhat ilmoittautumiset on voimassa ko. kilpailuun. Uusia ilmoittautumisia Visan kansallisiin otetaan vastaan seuran ilmoittautumislomakkeen kautta tapaninpäivään 26.12 asti.
Valtakunnan maastohiihtokilpailukausi käynnistyi jo lokakuussa Vuokatin Suomen Cupin osakilpailulla, jonka jälkeen marraskuussa hiihtokansa suuntasi Pohjois-Suomeen harjoittelemaan, kilpailemaan ja karsimaan paikoista maailmancupin ensimmäisten osakilpailujen joukkueisiin. Siilinjärven Hiihtoseuran nuoret hiihtäjät ovat pääosin hypänneet hiihtojunaan marras-joulukuun kansainvälisissä Fis-kilpailuissa Kontiolahdella, Lapinlahdella ja Ristijärvellä, joissa hiihtäjät ovat vielä hieman hakeneet omaa hiihtovauhtiaan talven tuleviin kilpailuihin. Alkutalven kilpailuissa kovinta vauhtia hiihtoseuralaisista ovat pitäneet yllä N20-sarjan Johanna Ukkola ja M20-sarjan Jouni Pitkänen, jotka taistelevat paikoista nuorten maailmanmestaruuskilpailuihin Tsekin Libereciin.
Siilinjärven Hiihtoseuran nuorista urheilijoista Niko Lappalanen on saanut valkolakin todisteena suoritetusta ylioppilastutkinnosta. Seuraväki onnittelee!
Sunnuntaina 21.10 järjesttiin perinteinen Siilinjärven Hiihtoseuran syksyinen kuntoilutapahtuma Patikkalanlammella, jossa liikuttiin monipuolisesti aurinkoisessa syyssäässä. Tapahtuma keräsi kokonaisuudessaan noin satakunta liikkujaa päivän aikana.
Tänä vuonna valtakunnallisessa sinettiseurojen yhteisessä seminaarissa Helsingin Katajanokalla teemana oli vanhempien rooli lasten ja nuorten kasvatustyössä urheiluseuroissa. Tätä varten Nuori Suomi on julkaissut myös huippuaikuisen valmennusvideon, johon jokainen vanhempi voi käydä tutustumassa sivun alalaidan linkin kautta.
Lauantaina juostiin perinteiset maakuntaviestijuoksut Karttulassa, jossa Siilinjärven Hiihtoseuralla oli mukana useita joukkueita hyvällä menestyksellä. Mitalisijoille hiihtoseuran joukkueista ylsivät P12 joukkue hopeallaan ja naisveteraanit pronssisijallaan.
Sunnuntaina kokooonnuttiin taas seuran porukalla perinteiselle syksyn Kinahmin vaellukselle, jonne oli tällä kertaa mukaan houkuteltu myös naapuriseurojen nuoria urheilijoita Nilsiän Nujakasta, Maaningan Mahdista ja Puijon Hiihtoseurasta.
Syksy on maastojuoksukauden juhlaa, minkä osoitti myös viime viikonloppu, kun lauantaina ratkottiin mitaleita perinteisissä sisulisä- ja piirinmestaruusmaastoissa Heinävedellä ja sunnuntaina oli vuorossa valtakunnalliset maastojuoksufinaalit Kuortaneella.
RSS ATOM