SIILINJÄRVEN HIIHTOSEURA

Ajankohtaista

Lauantaina hiihdettiin Leppävirralla Pohjois-Savon piirinmestaruuskilpailut, joista piirinmestaruusmitaleita ropisi seuralaisille yhteensä kahdeksalle eri hiihtäjälle. Sunnuntaina seuraväki suuntasi vuorostaan perinteikkäiseen Pohjois-Savon maakuntaviestitapahtumaan Sonkajärvelle, joista suurimpana tuomisena oli seurakilpailun voitto niukalla neljän pisteen erolla Leppävirran Viriin. Maakuntaviestikultaa seura ei voittanut missään sarjassa, mutta viestimitalisteja saatiin seuralle joka toisessa sarjassa: M12-, M16-, Naisten ja Naisveteraanien sarjoissa.
Viikonloppuna hiihdetiin nuorten Suomenmestaruushiihtoja Keski-Suomessa Keuruulla, jossa lauantaina oli viestit ja sunnuntaina pitkät matkat. Siilinjärven Hiihtoseuran urheilijoiden kirkkain saavutus viikonlopulta oli lopulta Johanna Ukkolan kultamitali vapaan tyylin 20 kilometrin yhteislähtökilpailuista.
Nuorisocupin kilpailut jatkuivat Maaningan kansallisten yhteydessä vapaan tyylin normaalimatkoilla väliaikalähtönä. Sopivassa pienessä pakkassäässä hiihdetyissä kilpailuissa Siilinjärven Hiihtoseuran nuoret saavuttivat yhtensä kolme mitalisijaa ja suurimmalla osalla omat suoritukset paranivat verrattuna edellisen viikonlopun Puijon haasteelliseen perinteisen kilpailuun. Omien suoritusten ohella nuoret pääsivät seuraamaan myös Suomen yleisen sarjan kärkipään hiihtäjiä edellisen viikonlopun Jämin mestaruuskilpailuista, kun miesten sarjan voitti Markus Pörsti ja naisten sarjan Kati Venäläinen, joille myös Siilinjärven Hiihtoseuran omat aikuishiihtäjät tarjosivat haastetta erityisesti naisten sarjassa Johanna Ukkolan toimesta.
Tiistai-iltana Ahmon urheilualueelle oli kokoontunut suuri joukko junioreita vanhempineen testaamaan hiihtotaitojaan kolmella rastipisteellä: taitoradalla, suksijalkapallossa ja hiihtoviestissä. Junioreiden ohella myös vanhemmat pääsivät osallistumaan kullakin rastipisteellä toimintaan, mikä tarjosi yhteisiä elämyksiä koko perheelle. Hiihtotaitoradalla kukin joutui suorittamaan nykyhiihdossa tärkeitä peruselementtejä: askelluksia, käännöksiä ja nopeita ratkaisuja. Taitoradalta otettiin myös ajat kaikille, josta tulokset ohessa.
Nuorten Maailmanmestaruuskilpailujen päällekkäisyyden ja osittain myös sairasteluiden myötä Päivi Roivainen oli ainoana hiihtoseuralaisena mukana Jämin Suomenmestaruuskilpailuissa viikonlopun aikana. Lauantain vapaan tyylin 10 kilometrillä Päivi vielä haki hieman vauhtiaan sijoittuen sijalle 67, mutta sunnuntaina vahvemmalla tyylillään Päivi hiihti upeasti 31. sijalle perinteisen 5 kilometrillä. Onnittelut!
Puijo hiihdostadion toimi Pohjois-Savon hiihdon keskuksena jälleen viikonlopun aikana, kun lauantaina Puijolla hiihdettiin nuorisocupin 2.osakilpailuna perinteisen tyylin yhteislähdöillä ja sunnuntaina nuorten kolmiosuuksiset normaaliviestit sekä vanhempien sprinttiviestit. Nuorisocupin henkilökohtaisilla matkoilla mitaleille hiihtoseuralaisista ylsi voitollaan Arsi Ruuskanen, joka karisti kilpakumppanit kannoiltaan reitin loppuosan saunalenkillä. Lähellä oli mitalit myös useammassa muussa sarjassa, mutta nykyisellään nuorisocupissa on ilahduttavan paljon hiihtäjiä kussakin sarjassa ja kärkipään sijoitukset kovan taistelun takana. Sunnuntain viesteissä hiihtoseuralla oli mukavasti mukana useampikin joukkue, jotka osittain sairasteluiden myötä kokivat muutoksia alkuperäisestä aivan kuten useimpien muidenkin seurojen joukkueet. Kaikeista huolimatta viestit tarjosivat monelle nuorelle upean kokemuksen hiihtokilpailuista ja osalle joukkueille tuli myös mitaleita. Viestikilpailut ovat myös näytönpaikka seuralle kokonaisvaltaisesta seura- ja nuorisotyöstä.
Siilinjärven Hiihtoseuran Johanna Ukkola pääsi hiihtämään kokonaisuudessaan kolmelle matkalle nuorten MM-kilpailuissa Tshekin Liberecissä: vapaan viidelle kilometrille, 5+5 yhdistelmähiihdossa ja viestissä, joissa Johanna esitti tasaisen varmoja suorituksia koko viikon aikana. Avausmatkallaan vapaan viidellä kilometrillä Johanna sijoittui upeasti parhaana suomalaisena 28. sijalle. Kilpailun voitti Saksan Victoria Carl, jolle Johanna hävisi 58,4 sekuntia. Yhdistelmähiihdossa (perinteinen 5km ja vapaa 5km) Johanna hiihti hyvin toiseksi parhaana suomalaisena sijalle 31 jääden voittajalla Itävallan Teresa Stadloberille 2 minuuttia 24,1 sekuntia. Näillä näytöillä Johanna pääsi mukaan vielä sunnuntaina kisat päättäviin viesteihin Suomen joukkueeseen kolmannelle osuudelle, jossa hän hiihti omasta mielestään MM-kilpailujen parhaimman hiihtonsa tuoden joukkueensa vaihtoon viidentenä, kun Suomi lopputuloksissa sijoittui 8.sijalle naapurimaan Ruotsin voittaessa viestin.
Pohjois-Savon Nuorisocupin ensimmäisenä osakilpailuna hiihdettiin vapaan tyylin ns. prologi Karttulassa, jossa hiihtoseuralaiset saalistivat mm. kaksi kulta- ja kaksi pronssimitalia nuorten hiihtäjien suuressa joukossa mutta paljon myös muita onnistumisia ja hienoja sijoituksia. Mitä kaikkea muuta tämä kilpailu tarjosikaan - siitä voitte lukea oheisesta kilpailujutusta.
Vajaa parisataa hiihtäjää kokoontui kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen Siilin Hiihtoihin Patakukkulalle Siilinjärvellä. Yhteislähtönä hiihdetyt kansalliset rankinghiihdot onnistuivat hyvin ja Patakukkulan maastot saivat kiitosta hiihtäjiltä. Toivottavasti tavataan jälleen ensi vuonna Siilin Hiihtojen merkeissä.
Siilinjärven Hiihtoseura toivottaa jäsenilleen ja yhteistyökumppaneilleen rauhaisaa joulunaikaa sekä liukkaita lumia ja menestystä vuodelle 2013.
RSS ATOM