SIILINJÄRVEN HIIHTOSEURA

Ajankohtaista

Perinteinen kevään viimeinen hiihtotapahtuma hiihdettiin tänä vuonna huippuolosuhteidessa Kasurilan laskettelukeskuksen rinteillä, jonne oli kokoontunut mukava joukko sekä nuorempia että vanhempia hiihtäjiä haastamaan itseään rinnehiihdossa. Nuorimmat hiihtivät rinteen alaosassa ja vanhemmat iän kasvaessa pääsivät nauttimaan maitohapoista koko rinteen verran, mutta kaikki osallistujat selvisivät urakastaan mainiosta ja palkittiin illan päätteeksi. Samalla ratkaistiin myös Siilinjärvi Ski Tourin kokonaiskilpailun viimeiset jaossa olleet pisteet, jotka löytyvät laskettuna tuloksista.
Viikonloppuna Kontiolahdella hiihdetyissä talven viimeisissä Suomenmestaruuskilpailuissa hiihtoseuralla oli edustujia joka päivänä, joista nuorekkaan joukkueen suurimmat odotukset ladattiin ja lopulta myös menestys saavutettiin lauantain viestikilpailuissa. Perinteisiin viesteihin hiihtoseura oli saanut koottua joukkueet jälleen sekä naisten että miesten sarjoihin, joissa nuoret kansainvälisilläkin areenoilla vierailleet ankkurihiihtäjämme naisten Johanna Ukkola ja miesten yhdistetyn siilinjärveläinen lupaus Ilkka Herola toivat joukkueensa hyville sijoituksille.
Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna hiihdettiin perinteinen massahiihtotapahtuma Vuokatti Hiihto Kainuun sydänmailla Vuokatinvaaran jylhissä maisemissa. Siilinjärven Hiihoseuran naiset viimeistelivät kuntoaan Vuokatti Hiihdossa menestyksekkäästi lähestyviä Kontiolahden Suomenmestaruuskilpailuja silmällä pitäen, mutta naisten ohella tapahtumassa oli myös mukana hiihtoseuran maratonhiihtokoululaisia testaamassa kestävyyskuntoaan pitkällä hiihtomatkalla.
Siilinjärven Hiihtoseuran ikinuori Jouko Räsänen kuntoutui koko talven vaivanneista sairasteluista veteraanien Suomenmestaruuskilpailuihin, jotka kilpailtiin Ranualla viikonloppuna. Lauantaina hiihdetyssä vapaan tyylin 10 kilometrillä Jouko ylsi sarjassaan M60 vuotta hienosti pronssille ja sunnuntaina perinteisen tyylin 10 kilometrin yhteislähtökilpailuissa Jouko hiihti sarjassaan 8.sijalle. Suuret onnittelut Joukolle, jonka Suomenmestaruusmitalien kokonaissaldo veteraani-ikäisten sarjoista alkaa olemaan jo melko suuri.
Tänä vuonna Innocum Sprintit kilpailtiin perinteisellä tyylillä Harjamäen pellolla kevätauringon paistaessa puolipilviseltä taivaalta, mutta kelin pysyessä kuitenkin mukavasti vielä hieman pakkasen puolella. Lasten ja nuorten sprinttilähdöissä nähtiin sopivasti tiukkoja tilanteita ja iloista kilpailumieltä, kun kilpailukaveria päästiin haastamaan rinta rinnan lyhyillä matkoilla. Perinteisen Siilinjärven kylien ja alueiden välisen puulaakiviestin voitto matkasi ensimmäistä kertaa Etelä-Siilinjärvelle, kun viestin voittoon hiihti Toivala.
Nuorten Suomenmestaruuskilpailu-urakka saatiin päätökseen normaalimatkan kilpailuilla Taivalkoskella viime viikonloppuna. Taivalvaaran vastarakennetun uuden hiihtostadionin ympäristössä päästiin hiihtämään keväisissä olosuhteissa, kun yöllä pakkanen paukkui -30 asteessa, mutta päivällä auringon paistaessa kilpailtiin -10 asteen upeassa pakkassäässä. Taivalvaaran uudet latu-urat olivat sopivan haastavat, kuten yleensä Suomenmestaruuskilpailutason kilpailuissa, mutta maasto on kaikille sama ja kuntotekijät ratkaisevat lopulta sijoituksen. Viikonlopun aikaan Siilinjärven Hiihtoseurasta kovinta vauhtia piti yllä N20 sarjan Johanna Ukkola, joka saalisti viikonlopulta pronssia vapaan 5 kilometriltä ja 4.sijan perinteisen 10 kilometriltä. Muutoinkin seuramme nuoret urheilijat saivat omalle tasolleen onnistuneita suorituksia viikonlopulta lukuunottamatta muutamia urheilijoita, joita ovat vaivanneet pitkittyneet sairastumiset talven aikana. Nuorten Suomenmestaruuskilpailujen jälkeen nuorilla on mahdollisuus kipailla vielä vapautuneesti kevään viimeisissä kilpailuissa hyvien hiihtokelien jatkuessa ja osa varmaan osallistuu vielä Kontiolahden yleisen sarjan Suomenmestaruuskilpailuihin huhtikuun puolessa välissä ennen siirtymäkautta tulevaan harjoituskauteen.
Neljä osakilpailua kattava alle 16-vuotiaiden hiihtäjien Pohjois-Savon Nuorisocup saatiin päätökseen Vieremällä viime lauantaina. Talven mittaan Siilinjärven Hiihtoseurasta oli mukana nuorisocupissa mukavasti useita eri hiihtäjiä: osa nuoristamme hiihti kaikki neljä osakilpailua ja osa kävi mittaamassa vauhtiaan yksittäisissä kilpailuissa - osa nuoristamme taisteli mitalisijoituksista ja osa keräsi arvokasta kokemusta tuleville talville. Yhtä kaikki nuorisocup toimii hyvänä paikkana tutustua ja saada kilpailukokemusta paikallistason ulkopuoliseen hiihtokilpailutoimintaan. Mitä tapahtuikaan sitten Vieremällä, siitä saatte lukea tarkemmin kilpailujutusta.
Johanna Ukkola pääsi tunnustelemaan kansainvälistä naisten hiihtovauhtia maailmancupin sprintissä Lahden Salpauselällä lauantaina. Maailman naisten vauhti osoittautui vielä kovaksi ja Johannan suoritus jäi karsintahiihtoon, mutta hiihto antoi varmaan antoisaa kokemusta hiihtäjättärelle tulevia vuosia ajatellen.
Viikonloppuna hiihdettiin hopasompaikäisten valtakunnalliset loppukilpailut tyttöjen ja poikien ikäluokissa 13-16-vuotiaat Äänekoskella. Lauantaina hiihdettiin henkilökohtaiset matkat vapaalla tyylillä ja sunnuntaina oli vuorossa viestit perinteisellä tyylillä. Siilinjärven Hiihtoseurasta oli mukana Äänekoskella pieni mutta sisukas porukka lauantain henkilökohtaisilla matkoilla, joissa 25 parhaan palkittavan joukkoon hiihtivät N13 Hannele Rautiainen (23. sija) ja M14 Arsi Ruuskanen (25.sija). N16 sarjassa Marika Ikäläinen paransi myös hienosti viime vuotista sijoitustaan ollen lopulta 50. sijalla.
Viikoloppuna kilpailtiin perinteisellä tyylillä nuorten Suomenmestaruussprintit ja Koululiikuntaliiton mestaruushiihdot lyhyillä matkoilla. Siilinjärven Hiihtoseuran nuorisolle viikonloppu tarjosi hyviä ja tasaisen varmoja suorituksia, muttei aivan huippuvenymisiä tällä kertaa. Toki matkaan mahtui myös epäonnea niin sprintin erähiihdoissa kuin perinteisen tyylin voiteluissakin, mutta näitä kaikkia hiihdon elementtejä mahtuu mukaan aivan huipputasollakin, kuten olemme saaneet seurata Val di Fiemmen MM-kilpailuista viime aikoina.
RSS ATOM