19. Siilin Hiihdot järjestettiin vapaan tyylin yhteislähtökilpailuna lauantaina ja sunnuntaina epävirallisena vapaan tyylin parisprinttikilpailuna, jotka saatiin kilpailla erinomaisissa olosuhteissa lumisien hankien ympäröimänä. Kiitokset kilpailijoille, huoltajille, yhteistyökumppaneille ja erityisesti talkooporukalle kilpailujen toteutuksesta. Ensi vuonna on vuorossa 20. juhlakilpailut - nähtäväksi jää minkälaisen kilpailukokonaisuuden tulemme rakentamaan tuolloin. Tervetuloa kilpailemaan myös silloin.
Iisalmen kansallisten ja nuorten sm-hiihtojen ilmoittautuminen päättyy tapaninpäivänä, mistä syystä ilmoittautumiset ko. kilpailuihin seuran kotisivujen lomakkeen kautta 26.12. klo 15 mennessä.
Hiihtoseuran perinteinen harjotusprologi päästiin suorittamaan vapaalla hyvissä olosuhteissa Lapinlahdella pienesssä pakkassäässä. Lapinlahden Fis-kilpailujen ja erityisesti sprintin peruunnuttua on ollut keskustelua, jos järjestettäisiin piirin toimesta harjoitussprintti Lapinlahdella lauantaina 16.12. Sarjat T/P 16 yli ja alle eli neljällä sarjalla.
Lapinlahden Kunta pääsi avaamaan kilometrin mittaisen ensilumen ladun tiistaina. Siilinjärven Hiihtoseura on suorittanut ladusta seuran kausimaksun, jolloin seuran jäsenistö voi käyttää latua vapaasti. Kausimaksuun voi jäsenistö osallistua vapaaehtoisesti jäsenmaksun yhteydessä.
Hiihtoseuran perinteisellä syysleirillä hyödynnetään tänä vuonna samaan aikaan sattuva piirin hiihtopäivä Leppävirran Hiihtoareenalla, mistä syystä piirin hiihtopäivään ja seuran syysleirille ilmoittautuminen suoritetaan seuran kautta Janille, jolloin ei tarvitse erikseen ilmoittautua piirin hiihtopäivään piirin sivujen kautta. Ilmoita Janille (puh: 040-8406363) osallistujan nimi ja päivämäärä esim. su tai su-ti tai ma-ti sen mukaan, miten osallistut leiritoimintaan.
Siilinjärven Hiihtoseurasta lähtee matkaan viisi joukkuetta perinteiseen Karttulan maakuntaviestijuoksukarneevaaliin. Joukkueet saatiin kasaan T12, T16, P16, NYL ja MYL sarjoihin. Maakuntaviestijuoksusta saatavalla juoksuenergialla on hyvä suunnata katseita kohden talven kilpailuja.
Perinteinen Hiihtoseuran 3-ottelu kisailtiin jälleen elokuussa Ahmon urheilualueella, jossa päästiin mittaamaan ponnistusta, voimaa ja nopeuskestävyyttä kolmen lajin merkeissä. Ottelun tuloksista ja tilastoista voi seurata vuosittaista omaa kehittymistä.
Pohjois-Savon Nuorisocup hiihdettiin neliosaisena kilpailusarjana talvella 2017. Hiihtoseuralaiset menetyivät kokonaisuutena erinomaisesti ja seurapisteissä olimme selvästi piirin paras seura. Kokonaiskilpailussa menestyneet urheilijat pääsevät pokkaamaan palkinnot Iivo Niskasen kädestä piirin kevätparlamentissa Toivalassa 24.4.2017 klo 18. Tilaisuudessa palkitaan myös valtakunnallisella tasolla menestyneitä piirin urheilijoita, joita hiihtoseurasta on Arsi Ruuskanen, Johanna Ukkola ja Päivi Roivainen.
Siilinjärveläiset seuran hiihtäjät: ilmoittautukaa ilmoittautumilomakkeen kautta 28.2.2017 mennessä FIS-koodi kenttään oman koulun nimi. Ulkopaikkakuntalaiset seuran hiihtäjät: mikäli oman kuntanne koulu ei ilmoita urheilijaa, niin ilmoittautukaa samalla tavalla osallistumisestanne ilmoittautumislomakkeen kautta 28.2.2017 mennessä FIS-koodi kenttään oman koulun nimi. Seura maksaa osallistumismaksut KLL-kilpailuihin.
Siilinjärvellä vietettiin toinen maastohiihdon superviikonloppu, kun Ystävyyden Majalla hiihdettiin 26. kerran perinteistä laturetkeä yhteensä reilun 350 osallistuja voimin. Laturetkeä täydensi myös lauantaina kilpailtu Pöljän pitkät matkat jäähiihtokilpailu 100 kilpailijan voimin, mistä syystä viikonloppuna Kevättömän ja Pöljän järven jäillä nähtiin lähes 500 erilaista ja iloista hiihtosuoritusta.