Lapinlahden Kunta pääsi avaamaan kilometrin mittaisen ensilumen ladun tiistaina. Siilinjärven Hiihtoseura on suorittanut ladusta seuran kausimaksun, jolloin seuran jäsenistö voi käyttää latua vapaasti. Kausimaksuun voi jäsenistö osallistua vapaaehtoisesti jäsenmaksun yhteydessä.
Hiihtoseuran perinteisellä syysleirillä hyödynnetään tänä vuonna samaan aikaan sattuva piirin hiihtopäivä Leppävirran Hiihtoareenalla, mistä syystä piirin hiihtopäivään ja seuran syysleirille ilmoittautuminen suoritetaan seuran kautta Janille, jolloin ei tarvitse erikseen ilmoittautua piirin hiihtopäivään piirin sivujen kautta. Ilmoita Janille (puh: 040-8406363) osallistujan nimi ja päivämäärä esim. su tai su-ti tai ma-ti sen mukaan, miten osallistut leiritoimintaan.
Siilinjärven Hiihtoseurasta lähtee matkaan viisi joukkuetta perinteiseen Karttulan maakuntaviestijuoksukarneevaaliin. Joukkueet saatiin kasaan T12, T16, P16, NYL ja MYL sarjoihin. Maakuntaviestijuoksusta saatavalla juoksuenergialla on hyvä suunnata katseita kohden talven kilpailuja.
Perinteinen Hiihtoseuran 3-ottelu kisailtiin jälleen elokuussa Ahmon urheilualueella, jossa päästiin mittaamaan ponnistusta, voimaa ja nopeuskestävyyttä kolmen lajin merkeissä. Ottelun tuloksista ja tilastoista voi seurata vuosittaista omaa kehittymistä.
Pohjois-Savon Nuorisocup hiihdettiin neliosaisena kilpailusarjana talvella 2017. Hiihtoseuralaiset menetyivät kokonaisuutena erinomaisesti ja seurapisteissä olimme selvästi piirin paras seura. Kokonaiskilpailussa menestyneet urheilijat pääsevät pokkaamaan palkinnot Iivo Niskasen kädestä piirin kevätparlamentissa Toivalassa 24.4.2017 klo 18. Tilaisuudessa palkitaan myös valtakunnallisella tasolla menestyneitä piirin urheilijoita, joita hiihtoseurasta on Arsi Ruuskanen, Johanna Ukkola ja Päivi Roivainen.
Siilinjärveläiset seuran hiihtäjät: ilmoittautukaa ilmoittautumilomakkeen kautta 28.2.2017 mennessä FIS-koodi kenttään oman koulun nimi. Ulkopaikkakuntalaiset seuran hiihtäjät: mikäli oman kuntanne koulu ei ilmoita urheilijaa, niin ilmoittautukaa samalla tavalla osallistumisestanne ilmoittautumislomakkeen kautta 28.2.2017 mennessä FIS-koodi kenttään oman koulun nimi. Seura maksaa osallistumismaksut KLL-kilpailuihin.
Siilinjärvellä vietettiin toinen maastohiihdon superviikonloppu, kun Ystävyyden Majalla hiihdettiin 26. kerran perinteistä laturetkeä yhteensä reilun 350 osallistuja voimin. Laturetkeä täydensi myös lauantaina kilpailtu Pöljän pitkät matkat jäähiihtokilpailu 100 kilpailijan voimin, mistä syystä viikonloppuna Kevättömän ja Pöljän järven jäillä nähtiin lähes 500 erilaista ja iloista hiihtosuoritusta.
Siilinjärven Hiihtoseurasta lähtee jälleen laaja joukko urheilijoita Hopeasomman Loppukilpailuihin Hämeen Lempäälään 17-19.2.2017. Lempäälässä hiihdetään perjantaina perinteisen tyylin henkilökohtaiset spinttimatkat, lauantaina vapaan tyyliin henkilökohtaiset normaalimatkat ja sunnuntaina perinteisen tyylin kolmiosuuksiset viestit.
Tänä talvena aikuisten hiihtokoulu järjestettiin yhteistyössä Fontanellan kanssa kunnossa kaiken ikää projektin merkeissä. Hiihtokoulukertoja oli yksi molemmille tyyleille: vapaalle ja perinteiselle, joista vapaan hiihtokerta oli selkeästi suositumpi. Hiihtokoululaisia tuli kuitenkin kouluun myös ympäryskunnista asti, mistä syystä koululle on selkeää tilausta talvisin. Hiihtokoululaiset saivat oppia hiihdon eri tekniikoista, joita jokainen oppilas pääsee sitten kehittämään eteenpäin omilla lenkeillään koulun jälkeen. Myös välineistä ja niiden huollosta keskusteltiin, mutta tarkempaa infoa näistä ohjattiin kysymään lähialueiden ammattitaitoisista urheiluliikkeistä ja niiden järjetämistä väline- ja huoltotapahtumista.
Siilinjärven Hiihtoseuran naisten joukkue löysi kokonaisuutena sopivan vireen Keuruun Sm-Hiihtoihin tahmean tammikuun alun jälkeen, mistä kirkkaimpana osoituksena Päivi Roivaisen ja Johanna Ukkolan sunnuntain parisprintin Sm-Pronssimitalit. Kokonaiskilpailussa joukkue jatkaa sijalla 5 kohden kevään Kontiolahden ja Ylitornion viestejä. Välissä käydään kuitenkin Lahden MM-kilpailut, josta odotamme menestystä koko Suomen joukkueelle.